Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

18 april 2018 - Puh vilken dag

Vilken natt! Att kissa varannan timme är helt ok, men när infusionspumpen utöver det piper 6 gånger så blir det inte mycket till sömn! 7:40 kom Viktor och överlämnade en pigg Maja, då han själv skulle på utbildning med jobbet under dagen. Mycket kaffe blev det som start på denna dag!

För att underhålla dem denna (för mig långa) dag hade jag köpt två önskade Fingerlings enhörningar. Dessa togs emot med lycka och genast började leken. Efter 15 min hade jag ångrat mig :-D Ett konstant gnäggande ackompanjerat med enhörningstingelplingande var inte riktigt vad jag tänkt mig...

Ner till lekterapin! Nina jobbade med ett solpyssel som hon började på dagen innan. Detta pyssel skickade vi sedan som utmaning till hennes förskolegrupp. Jättekul! Hon målade även "sommar". Fler som längtar efter värmen... Maja gjorde som vanligt hur mycket som helst :-) Och helst plötsligt dök en klasskamrat från grundskolan upp. Riktigt roligt!

Tillbaka till avdelningen för lunch och provtagningen. Jag hade ju som plan att åka hem denna kväll, men lunchen provtagning visade att Methotrexaten inte eliminerades så fort som tänk. Så det var bara att ställa in sig på att vara kvar ytterligare en natt. Dock förberedde vi allt så att vi kunde åka tidigt på morgonen.

Ner till lekterapin igen och Maja dök in i pysslet! Nina ville mest mysa i Sinnenas rum. Som tur var så var det lugnt på lekterapin nu, så en pedagog kunde ta hand om Maja. Jag och Nina myste. Vi avslutade sedan med att tillsammans färga salt med kalkkritor och fylla detta på små glasflaskor. Då blev det olika färgade skikt i flaskan. Lite mysigt!

Så fort vi kom upp till avdelningen somnade Nina. Jaja... Vid 16:30 dök Viktor äntligen upp och strax därefter även min syster. Vi packde ändå det mesta så att Viktor och Maja kunde åka hem. Äntligen lite lugn! Eller nja, även lite annat pågick utanför detta sjukhus väggar denna dag som påverkade oss. Dagen avslutades i alla fall väldigt bra och när syster åkte hem kändes det helt ok med en natt till.

Nya prover vid 19:30 och när svaren kom 21:30 hade värdet oväntat sjunkit och vi var klara! Vi fick åka hem! Glag över att det mesta redan var hemskickat och att utskrivningen mer eller mindre var gjord fixade jag det sista. 22:50 körde jag hemåt.

Nu, överlycklig över att ligga i min säng. Tröttare än någonsin tror jag, zzzzzzz...

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum