Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

17 juli 2018 - En massa röntgen

Idag var det dags för en massa röntgen. En mängd undersökningar som skall göras i slutet enligt protokollet. Så det blev röntgen av alla loci där man tidigare hittat förändringar.

Nina tycker det är väldigt roligt med röntgen så det är aldrig några problem. Och barnröntgen på Östra är en fantastisk plats. Korridoren är en brygga i skärgårdmiljö, omgiven av röda båthus, måsskrik och vågskvalp. En stor legobåt är det första som möter en. 

Först var det ultraljud av njurar och buk. Hon letade och letade men hittatde inga kvarvarande förändringar. Yey!!! Sedan vanlig slätröntgen av underbenen, lårbenen och vä arm. Nina kvittrade på och var nöjd :-)

LIte prover skulle också tas och nu var det semesterstängt på barnlab så vi fick gå till vuxenlab. Nina rabblade som vanligt sitt personnummer. Personal som är vana vid vuxna tar lite väl mycket tid på sig ibland och detta gillar inte Nina. Men jag sa hur det fungerar på bästa sätt och sedan var hon supersnabb! Nina hann knappt reagera innan det var klart. Gick grymt bra och Nina var väldigt stolt efteråt. Snabbt och lätt utan gulligull så fungerar det som bäst.

Och proverna visade sig vara bra nog för att starta de sista veckans behandling i morgon. Tjohoooo!

Väl hemma igen packade vi ihop oss och tillsammans med mormor och morfar åkte vi ut till Sandholmen för en lugn och härlig eftermiddag. Vi fick till slut snabba oss hem då åskmolnen tornade upp sig och kom närmare och närmare. Vi hann precis hem innan himlen öppnade sig och gav naturen välbehövligt regn.

En helt fantastisk avslutning på denna dag!

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum