Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

15 feb 2018 - Internationella barncancerdagen

Idag är det Internationella Barncancerdagen och i Göteborg är det tradition att Team Rynkeby arrangerar ett fackeltåg som går från Götaplatsen och ner till Gustav Adolfs Torg. Man köper facklor och alla intäkter går till Barncancerfonden. Team Rynkeby är förresten en fantastisk organisation! Gå gärna in på Facebook och se vad de gör. De gillar att cykla :-)

Hela familjen var med till sjukhuset idag och Maja fick återigen roa sig på lekterapin. Efter åkte vi hem till härliga människor som bor i närheten. Vi fikade och pratade och tiden gick alldeles för fort! Plötsligt var det bråttom!

Vi sprang upp för Avenyn till Götaplatsen där mormor och morfar väntade med tända facklor. Blåste gjorde det så klart som alltid. Under poliseskort paraderade vi ned för Avenyn. Två polisbilar med blinkande ljus spärrade av alla sidovägar så att var skyddade från trafiken. Det var en mäktig känsla att gå tillsammans med andra. Att polisen fanns där gav det extra betydelse. Maja tyckte det var jättehäftigt att det var en "spionpolisbil" med. Hon fantiserade om att det var hennes kompis pappa som körde bilen.

Väl nere på Gustav Adolfs Torg tändes 300 marschaller, för alla de barn som insjuknar varje år i cancer. En marschall för Nina. Det var helmysigt! Skönt att komma ut och göra något annat tillsammans.

Vi hann med ytterligare lite mys på kvällen innan vi körde hem i snöoväder med sovande barn.

Denna dag uppmärksammas på många platser i världen och jag fick bl.a. en film från en vän i Zaragoza där det dansades på torget! Tillsammans är vi starka <3 

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum