Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

14 juli 2018 - Förändringar i utseendet

Ja, tänk vad Ninas utseende har förändrats under denna behandlingstid.

Först tappade hon håret och blev rund som en boll i samband med första kortisonkuren. Hon såg ut som en Buddha med ansiktet klotrunt ("månansikte"), stor mage och smala armar och ben. Den kraftigt ökade aptiten, en typisk fettinlagring och förlust av muskler gör att utseendet förändras dramatiskt. Men är man 3,5 år så spelar detta inte så stor roll! Så fort kortisonet var borta så normaliserades aptiten och musklestyrkan kom successivt tillbaka. Efter första kortisonkuren hade Nina en paus från kortison i ca 15 veckor. Så under denna tid hann hon nästan återfå sin ursprungsvikt och sitt utseende. Lite hår kom också tillbaka.

Denna sista behandligsomgång har varit ganska lik den allra första. Kortisonet har givit samma effekter och hon tappade det lilla hår hon fått. Även denna gång har hon sett ut som en liten Buddha. När hon är som rundast är det svårt att känna igen henne. Nu har det gått tre veckor sedan sista kortisonet och hon börjar likna sig själv igen.

Bilden ovan är från en vecka sedan och mycket har hänt. Magen är mindre och kinderna likaså. Man börjar ana ansiktsformen igen. Det enda Nina tyckt varit jobbigt är sonden. När den inte finns är hon glad igen och tycker att hon själv är fin. Då behöver inte vi heller fundera så mycket på det!

Idag var det behandling 5 av 5 denna vecka. Viktor tog med henne in och då det är lördag är dagsjukvården stängd och det är på den vanliga vårdavdelningen som hon tas om hand. Ett härligt bekant ansikte mötte dem. Först fick hon sin injektion med Cytarabin och sedan var det dags att ta bort nålen i porten. Hon skulle själv säga till när hon var reda. Det skedde aldrig. Så till slut är det bara att göra då väntan är minst lika jobbig. Så fort nålen sedan är borttagen är hon glad och nöjd. Barnsjuksköterskan målade sedan plåstret ROSA till Ninas stora förtjusning.

Nu ser vi fram emot två dagars välbehövlig paus från sjukhusbesök. på tisdag är det dags för provtagning och röntgen. Proverna avgör om den SISTA 4-dagarsbehandlingen kan påbörjas på onsdag.

MOT MÅLET!

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum