Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

Beskedet!

Tisdag den 14 Juli ringde läkarn. Jag missade 2 samtal för jag tänkte inte på att passa telefonen eller hade inte en tanke på att de skulle ringa. Hon berättade att de hittat en förändring i Majas rygg. Förändring visste jag vad det betydde. Så blev totalt slagen till marken.... vi fick en tid för kompletterande röntgen med kontrast redan dagen efter. Akuttid! 
Onsdagen kl 11 var vi inne för röntgen igen. Vi hade inte sovit en blund! Efter röntgen kom 8 personer in i vårat rum och såg så ledsna ut. Kurator, läkare och sjuksköterskor. Vi fick beskedet att de funnit en 5 cm stor tumör i Majas ryggmärg och den var kontrastladdande alltså ingen cysta utan en tumör. Vi fick reda på att hon skulle ner till Lund den 27 Juli och opereras den 28. För att de väntade så länge var att den här sortens operation kräver lång förberedelse! Och personal! Maja fick äta kortison tabletter under tiden för att tumören skulle hållas i chack! Och krympa lite. Hon blev bättre redan dagen efter hon fick medicinen! Hon gick bättre och hade inte ont! Mirakel medicin!!!!! Chocken var total! Men samtidig blev vi världens starkaste föräldrar!!!!!!! 
12 dagar av plåga och världens längsta dagar innan operationsdagen. Ni kan förstå att vi inte lämnade Maja med blicken ens för en sekund! Vi sov med öppna ögon! 
Under dessa dagar började Maja andas sämre och sätta i halsen hela tiden. Alltså ännu mer symptom! 
Dagen innan op va äntligen här och vi åkte ner till Lunds barnsjukhus efter att ha lämnat iväg Majas 2 älskade bröder hos deras morfar där de skulle bo och hos moster var 4 dag ungefär i nästan 3 veckor utan oss föräldrar. Fruktansvärt! Hade inte covid-19 varit hade vi bott på Ronald Mc Donald allihop tillsammans. Nu gick inte det.

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum