Springtime en del av Run of Hope

Nu går Springtime Group in som stolt partner i Run of Hope. Tillsammans med Vitamin Well och Barncancerfonden kommer vi att jobba med kampanjer, tävlingar, happenings i samband med våra resor, deltagande på lopp och andra utmaningar i syfte att samla in pengar till Barncancerfondens viktiga arbete.

Springtime startade 1982 med följande affärsidé:

”Vi ska inspirera, motivera och vägleda människor till en aktiv och hållbar livsstil”

Vi arbetar idag efter exakt samma affärsidé och vi vet att vi dagligen påverkar människor till ett sundare liv och en mer aktiv livsstil. På våra resor och träningsevent inspirerar vi människor inom många målgrupper och åldrar till fysisk aktivitet genom kunskap, motivation och träningsglädje. Att vara fysiskt aktiv innebär en rad positiva effekter för hälsan och vi vill att så många som möjligt ska känna på effekten av det. Vi vet att vi är bra på det vi gör när det kommer till hälsa och välbefinnande, därför har vi valt att koppla en stor del av vårt hållbarhetsarbete till det sociala ansvaret i samhället. Här kan vi bidra med all den kunskap och erfarenhet som finns i vårt nätverk.

I det sociala hållbarhetsarbetet ser vi det även naturligt att vara en del i bekämpandet av sjukdomar och förenkla för fysisk aktivitet vid sjukdom eller vid olika typer av funktionsnedsättningar. Alla ska kunna delta oavsett förutsättningar och få samma chans till ett långt, hälsosamt och rikt liv.

Därför ser vi detta samarbete som oerhört viktigt och värdefullt, säger Camilla Rahm som är ansvarig för CSR-arbetet på Springtime. Vi kommer bland annat att göra en större kampanj inför New York Marathon 2020 med flera möjligheter att vara med och bidra till insamlingen. Som en del i kampanjen kommer man att kunna vara med och tävla om en resa och startplats i den 50-års jubilerande maran som går första söndagen i november. Genom att delta i, alternativt arrangera, ett Run of Hope-lopp har man chans att vinna.

Vi kommer utöver det att arrangera egna lopp på Training Camp i Portugal under hela våren i syfte att samla in pengar. Vi vill skapa ett engagemang både internt bland våra ledare och bland våra resenärer/deltagare på träningsresor och event. Tillsammans vill vi givetvis vara med och slå ett rekord i Run of Hope-insamlingen!