Om eventet

Alla pengar som samlas in i Run of Hope går till den livsviktiga forskningen och ger stöd till drabbade barn och deras familjer. Den 2 november 2019 klockan 12.15-13.45 arrangerar Marathongruppen en specialvariant av Run of Hope i Stockholm. Var med och gör avtryck i kampen mot barncancer du också!

Run of Hope är ett utmärkt löparevent för dig som vill bidra till ett viktigt ändamål och samtidigt utöva en hälsosam aktivitet tillsammans med nära och kära.

Startavgiften är 100 kronor och går direkt till Barncancerfonden. Om du inte har möjlighet att vara med på Djurgården i Stockholm den 2 november har du möjlighet att springa ett lopp själv, var du vill, för 50 kronor. 

Alla kan vara med i Run of Hope Special Edition. Loppet är 5 kilomter långt och man tar sig runt i egen takt. Det går bra att promenera rundan också om man vill det. 

Run of Hope Special Edition är som namnet antyder en specialutgåva av Barncancerfondens Run of Hope som arrangeras den 20-22 september i år.

Run of Hope Special Edition arrangeras av Marathongruppen som står bakom bland annat Stockholm Marathon, Vårruset och Stafesten. 

Fakta om barncancer

  • Varje år drabbas 300 barn av cancer i Sverige.
  • Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1-14 år.
  • Tack vare framgångsrik forskning överlever idag 85 procent av de barn som drabbas. Det är bra – men inte tillräckligt.
  • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.
  • Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. För att det ska bli möjligt krävs att mer pengar samlas in för att finansiera den livsviktiga forskningen.

Här kan du läsa mer om hur pengarna används

Hur går det till?

Det hela är väldigt enkelt. Loppet genomförs 2 november och är 5 kilometer långt. Du anmäler dig här på hemsidan genom att klicka på "Delta i loppet" och betalar för din startplats. Har du inte möjlighet att vara med på loppet i Stockholm får du jättegärna springa en egen runda eller ge en gåva till kampen mot barncancer.