Årets viktigaste månad, årets viktigaste kväll

Nu är Barncancermånaden september i gång! En månad då folk och företag i hela landet engagerar sig i kampen mot barncancer och som avslutas med Barncancergalan – det svenska humorpriset. En viktig kväll fylld med värmande skratt och gripande berättelser, där många tittare är med och bidrar så att fler barn kan överleva sin sjukdom.

Vi har träffat Andreas Komada, vars företag Tolerate är med och sponsrar årets gala och som har bidragit till Barncancerfonden på en rad olika sätt sedan 2015. Andreas har en personlig koppling till barncancer då dottern Ebba för några år sedan drabbades av en hjärntumör och fick gå igenom en tuff behandling.

Du och Ebba var på galan tillsammans förra året – hur var det?

– Barncancergalan betyder oerhört mycket för både mig och Ebba. Dels handlar det om att få ta del av känslomässigt starka historier från familjer som drabbats av denna hemska sjukdom. Och dels att få inspiration och motivation att fortsätta arbetet med insamling till förmån för Barncancerfonden.

För Ebbas del är det att galan på ett bra sätt uppmärksammar hur många människor som berörs av cancern, och att galan samlar in pengar och bidrar till fler månadsgivare.

Hur upplever kollegorna på Tolerate ert stöd i kampen mot barncancer?

– Alla medarbetare på Tolerate är oerhört stolta över vårt engagemang och det är något vi ofta pratar om, både internt och med våra kunder och partners. Alla på bolaget brinner verkligen för detta.

Hur gick tankarna när Ebba fick sin diagnos?

– Då när jag hörde ordet cancer var det starkt kopplat till döden. Och jag tänkte: hur ska hon klara det här? Vad händer sen? Hur kommer hon att må? Och hur kommer framtiden se ut? Det som etsat sig fast mest var att leva mellan hopp och förtvivlan under tiden på sjukhuset där hon behövde genomgå operationer och behandlingar som inget barn ska behöva genomgå. Det var hemskt.

Hur mår Ebba idag, har hon påverkats av den tuffa behandlingen?

– Ebba mår idag relativt bra. Hjärntumören är borta sedan några år, men hon kommer att få leva med sviterna av cancern resten av sitt liv. Hon behöver livslång medicinering och lider av hjärntrötthet.

Vad vill du säga till andra företag som funderar på att stödja Barncancerfonden?

– Att bidra till Barncancerfonden hjälper till på så många sätt. Allt ifrån forskning till att stötta drabbade barn och deras familjer så de klarar sig igenom den värsta tiden i sina liv. Barn har hela livet framför sig. Hjälp till så att de blir friska och får den vård och stöd som behövs. Inget barn ska behöva dö av cancer.

Andreas Komada, vars företag Tolerate är med och sponsrar årets gala och som har bidragit till Barncancerfonden på en rad olika sätt sedan 2015. Andreas har en personlig koppling till barncancer då dottern Ebba för några år sedan drabbades av en hjärntumör och fick gå igenom en tuff behandling.Barncancergalan – det svenska humorpriset direktsänds i år på TV3 och Viaplay den 2 oktober kl. 20.00 och som vanligt är det Carina Berg som leder oss genom kvällen.

Genom att köpa ett av våra galapaket har ditt företag möjlighet att synas med er logo under sändningen och använda vårt galamärke i era egna kanaler. Det är ett fint tillfälle att visa upp för era kollegor, kunder och leverantörer att ni stödjer kampen mot barncancer.

Köp våra galapaket här