Syster P:s nya armband ska ge hopp till barn med cancer

Den 3 maj 2021 lanserar familjeföretaget Syster P armbandet Give Hope som de tagit fram till förmån för Barncancerfonden. Armbandet kommer att kosta 299 kronor varav 100 kronor går direkt till Barncancerfondens viktiga arbete i kampen mot barncancer.

Varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer och förhoppningen är att samarbetet mellan Syster P och Barncancerfonden ska bidra med över en miljon kronor. Pengar som ska gå till livsviktig forskning samt stödinsatser till de drabbade barnen och deras familjer. Armbandet har en liten bricka i sterlingsilver där det står Give Hope fäst på en tvinnad tråd. Det släpps i sju olika färgställningar och kommer att säljas i Syster P:s egna kanaler och hos utvalda återförsäljare.

”Att få skapa ett armband till förmån för Barncancerfonden och kunna bidra till forskningen kring barncancer är otroligt ärofyllt och viktigt för oss”, berättar Emma Haegerström, som är kreativt ansvarig och en av grundarna på Syster P.

Med världen som inspiration

Det hela började under ett besök i Shanghai 2006, där systrarna Annikki och Emma överväldigades av stadens färgsprakande marknad för pärlor och halvädelstenar. Systrarna tog med sig både material och inspiration hem till Stockholm och började tillverka sina egna smycken. Den positiva responsen överträffade alla förväntningar och lade grunden för systrarnas vidare satsning på Syster P.

Idag säljer systrarna sina handgjorda smycken och modeassessorer i ett flertal europeiska länder. Resmålen, glädjen och passionen för vackra saker är det som fortfarande guidar dem. Känslan av tidlös design och äkta hantverk genomsyrar allt de gör och de vill att du ska känna samma lycka när du bär något från Syster P som de gjorde när de skapade det.

Ett smycke i kampen mot barncancer

”Give Hope-armbandet som vi tagit fram tillsammans med Barncancerfonden är en påminnelse att alltid ha hopp om det bästa, både för dig själv och för andra”, berättar Annikki Schaeferdiek, VD och grundare på Syster P.  

Katarina Gustafsson, Partneransvarig på Barncancerfonden, är väldigt glad över samarbetet med Syster P och vad det kan betyda för barncancerdrabbade familjer:

”Idag överlever 85 procent av barn med cancer. Det är bra, men inte tillräckligt. För att ännu fler barn ska överleva sin cancer och få leva ett liv så fritt från sena komplikationer som möjligt är vi beroende av allmänhetens stöd. Vi hoppas därför att många väljer att kombinera att ge ett fint smycke till sig själv eller någon annan med att hjälpa till att hålla cancer borta från barn. För barn och cancer hör inte ihop”.