"Jag hoppas kunna bidra"

Många av volontärerna som åker med till Barretstowns läger har haft barncancer eller ett drabbat syskon. Inte Isabelle Andersson som har arbetat på Barncancerfonden och är engagerad i frågan.

För att barnen som följer med på lägret ska kunna göra sig förstådda, och förstå, följer det med svenska tolkar på resan.

– Även om många barn är väldigt duktiga på engelska gäller det att alla hänger med, säger Isabelle.

Hon hade sommaruppehåll från universitetsstudierna när det var dags för Barretstown.

– Jag tror att det överlag är en väldigt bra erfarenhet att umgås med de här barnen. Det är viktigt att se syskonen också. Man tänker mycket på de sjuka barnen, men det finns andra som behöver minst lika mycket omtanke.

Intervjuad

Urvalsprocessen har varit grundlig. Dels krävs olika former av intyg, men Isabelle har också blivit intervjuad av en representant för Barretstown.

– De frågade bland annat vad jag skulle göra om ett barn drabbas av hemlängtan, säger hon.

Innan var hon lite spänd. Barretstown var nytt för henne. Men översättarjobbet, som också innebär en ledarfunktion, var inte nytt.

– Jag har jobbat mycket inom scouterna med barn i samma ålder. Sen tror jag att min utbildning bidrar en hel del. Även om jag bara läst en termin har jag en grund till att förstå hur barn fungerar, förklarar Isabelle.