”Jag har fått så mycket – det är dags att ge tillbaka”

Hon går från vd i näringslivet till att bli ny generalsekreterare för Barncancerfonden. Isabelle Ducellier har dessutom egen erfarenhet av barncancer, hennes son Benjamin är färdigbehandlad för osteosarkom.

Isabelle Ducellier flyttade från Frankrike till Sverige för snart tio år sedan, för att fortsätta sin framgångsrika karriär på Pernod Ricard på svensk mark. Här träffade hon sin nuvarande man Per och stannade kvar för kärleken.

I maj förra året diagnosticerades hennes son Benjamin med osteosarkom och efter ett svårt år fyllt av oro och sjukhusvistelser är cancerbehandlingen avslutad. För Isabelle Ducellier fortsätter nu kampen mot barncancer – på det professionella planet.

– Benjamin är färdigbehandlad men han är inte frisk. Det har varit ett svårt år för oss. Vi har spenderat 24 timmar om dygnet i ett litet rum på en avdelning med massor av sjuka barn och jag har funderat massor. Nu känner jag att jag vill göra något som verkligen betyder något.

Isabelle Ducellier har utbildat sig vid bland annat Harvard Business School. Hon kommer närmast från konsultföretaget McKinsey och var tidigare vd för Pernod Ricard i Sverige.

– Allt jag har lärt mig och allt jag har gjort vill jag använda för att göra skillnad. Benjamin har öppnat mina ögon. Jag måste förstås lära mig, det här är en ny bransch för mig. Men förutom att ta hand om visionen att utrota barncancer, vill jag att Barncancerfonden ska vara förstahandsvalet när svenskarna ger till en välgörenhetsorganisation, säger Isabelle Ducellier.

Hennes tidigare erfarenheter och kunskaper tänker hon använda i arbetet.

– Tillsammans med teamet vill jag ägna hela min tid och energi åt att ta Barncancerfonden till nästa steg, men utan att vi förlorar den kultur som är specifik för en ideell organisation. Jag kommer från näringslivet och har ett stort nätverk jag kan bidra med. I dag kommer det mer donationer från privatpersoner. Baserat på min bakgrund inom marknadsföring skulle jag också vilja utveckla digitaliseringen av Barncancerfonden för att bredda insamlingsmöjligheterna.

Och vem är du, som person?

 – Privat är jag mamma, jag kommer från Frankrike men är svensk medborgare. Kulturellt är jag mest fransyska men mitt hjärta är i Sverige. Jag är en hästmänniska. Jag älskar min häst. Hon är min terapeut – när jag är pressad och mår dåligt.