Halmstad laddar för spinning

På Träningskompaniet i Halmstad är Spin of Hope ett ­eftertraktat evenemang. – Vi sålde slut alla 30 platser på ­mindre än en dag, säger Ulrika ­Bartholdsson, platschef på Tränings­kompaniet.

För tredje året på raken trampar Träningskompaniets medlemmar till förmån för barncancerforskning. Prick klockan 7 den 17 mars drar första spinningpasset i gång.

– Allt man kan göra för att motverka cancer är bra, men när det handlar om just drabbade barn känns det kanske extra mycket. Det är ett enormt engagemang här bland både personal och medlemmar, säger Ulrika Bartholdsson.

Föreningen har stärkts av att medlemmarna kommit varandra närmare genom insamlingseventet.

– Vi-känslan är enormt stark. Nästan hälften av de sålda cyklarna är privata och för det krävs ännu mer engagemang, dels betalar du ur egen ficka, dels behöver du få ihop ett schema för dagen.

Träningskompaniet har utvecklat sitt Spin of Hope till en stor inspirationsdag med öppet hus och alla instruktörer arbetar ideellt.

– Även om man inte kör spinning, utan kanske pump eller body combat, så går pengarna till Barncancerfonden den dagen.

När alla aktiva svettats färdigt väntar en gemensam fest i Tylösand med middag och dans på programmet. Det blir också uppföljning på fjolårets lotteri, som drog in nära 15 000 kronor. I fjol fanns bland annat en Apple Watch, spa-paket och hembesök av en mobil kock med bland priserna som företag skänkt.

– Jag är stolt och varm i hjärtat över att vi på Träningskompaniet tillsammans kan vara med och bidra. Våra ben räddar liv.