En miljon till kampen mot cancer

När lyxbilsleverantören Autoropa ordnade Autoropa Racing Days, passade de på att ordna en stor insamling till Barncancerfonden. Det resulterade i över en miljon kronor till kampen mot barncancer.

Det var visionen om att utrota barncancer som fick Martin Nelson, en av delägarna till Autoropa, att välja att samla in pengar till Barncancerfonden under Autoropa Racing Days.

– Tyvärr finns cancer runt de flesta på ett eller annat sätt. Mardrömmen är att ens barn skulle drabbas av en sådan sjukdom. Jag kände att vi borde börja med barnen, säger Martin Nelson.

Den 1-3 september samlades kunder och intresserad allmänhet på Ring Knutstorp, för att köra sina egna bilar och studera andras vrålåk både på banan och i depån. Men besökare kunde också betala för en sväng med Kenny Bräck i en lyxbil av absolut senaste modell, och för de särskilt inbjudna hölls också auktioner där de kunde bjuda på varor och tjänster som skänkts av kunder och vänner. Samtliga insamlade medel gick till Barncancerfonden.

– Vi samlar bra folk som har det gott ställt och vill hjälpa andra, säger han.

Men Autoropa valde också att bjuda åskådare på entrén, så att de i stället kunde välja att skänka en valfri summa till Barncancerfonden, i bössor eller via swish. Målet var att samla in 500 000 kronor, men det blev dubbelt så mycket tack vare generösa besökare.

Första gången Autoropa engagerade sig i Barncancerfonden var 2014. Då nådde insamlingen 350 000 kronor.

– Våra evenemang är uppskattade av kunderna, de är glada att få hjälpa till. Det var show, skratt och göra gott på samma gång, säger Martin Nelson.