"Det är värre än att vara åksjuk"

Just nu ligger jag inne på sjukhuset. Det är min sista behandling, av tolv. Jag mår illa direkt jag kliver in på sjukhuset, och det kommer och går så länge jag är kvar här.

Det känns ungefär som att vara åksjuk, fast värre. Jag får medicin mot illamåendet, men problemet är att jag blir väldigt dåsig av medicinen mot illamåendet, vilket inte heller är så kul. Jag försöker dricka mycket citronvatten eller bara fokusera på annat, för att illamåendet ska gå över.

Min diagnos heter klarcellssarkom och jag fick den när jag var 11 år. Jag hade ont i magen, i njurtrakten där tumören satt, och hade också hög feber som inte gav med sig. Efter en massa prover och ett ultraljud av magen upptäcktes tumören. Jag opererades, strålades och nu behandlas jag med cytostatika för förhoppningsvis sista gången.

Innan jag blev sjuk spelade jag hockey i Spånga, men eftersom jag inte orkade träna ordentligt så tog jag ett uppehåll. Nu siktar jag på att vara tillbaka till när barmarksträningen drar igång i höst. Annars spelar jag fiol och på sjukhuset har jag sett på mycket film. Skolan har jag kunnat gå till i stort sett varje dag den senaste tiden, jag gillar matte och NO bäst. Men jag tycker faktiskt att alla ämnen är ganska roliga.