Betydelsefulla burgare

Det dukas upp till festmåltid för barnen på avdelning B53 BOND på Universitetssjukhuset i Linköping. Initiativet kommer från föreningen Barncancerfonden Östra.

Barncancerfondens lokalföreningar ordnar olika typer av aktiviteter på landets barncanceravdelningar för att underlätta vistelsen för de barn som behandlas där.

Ett exempel på detta är matkvällarna varannan tisdag på avdelning B53 BOND på Universitetssjukhuset i Linköping. Just denna tisdag står det hamburgare på festmenyn för de sex familjer som bor på avdelningen.

Det är cateringföretaget Kockduon som bjuder på maten och Barncancerfonden Östra som dukar upp den. Linda Lundgren är en av Barncancerfondens volontärer som brukar hjälpa till på tisdagskvällarna.

Linda Lundgren och Inca Asknert.

– Min son Carl var sjuk under tre år och jag kommer ihåg hur mycket de här sammankomsterna betydde för oss då. Det är därför jag har valt att engagera mig för andra barn och föräldrar nu, säger hon.

Ett av barnen som behandlas här är tioårige Alexander Koljo. Han insjuknade i akut lymfatisk leukemi, ALL, i somras. Han äter hamburgaren med god aptit. Annars längtar han just nu efter kinamat. Och efter att få bada, det finns inget badkar på avdelningen, bara dusch.

– Fast mest av allt längtar jag förstås efter att bli frisk, säger han.