"Att vara volontär ger energi"

Amanda Eriksson ville ge något tillbaka när dottern Estelle var färdigbehandlad. Sedan en tid arbetar hon som volontär på Barncancerfondens givarservice.

Håret har växt ut. Orken är tillbaka. Att dottern Estelle varit drabbad av klarcellssarkom, en form av cancer i njurarna, är det ingen utomstående som kan ana. Mamma Amanda, pappa Calle och alla andra runt familjen vet däremot hur cancerns inträde förändrar hela livet.  

– Estelle var den som höll humöret uppe på oss, hon var helt fantastisk i samband med behandlingarna. För mig och Calle var det ett psykiskt helvete där cancern styrde precis allt. 

Barncancerfonden var ett stort stöd under hela sjukdomsperioden.

– Dels har vi fått träffa andra familjer som också drabbats av barncancer och dels skulle forskningen inte vara där den är i dag om det inte vore för Barncancerfonden. Vår konsultsjuksköterska Annica och syskonstödjaren Lotta har också varit en stor trygghet. 

Estelle blev färdigbehandlad på julafton 2015. Några månader senare gjorde Amanda sin första dag som volontär på Barncancerfondens givarservice. 

"Jag mår bra av det och det ger mig energi"

– Att få ge något tillbaka ger mig personligen väldigt mycket. Jag ska bland annat registrera nya Barnsupportrar när jag blivit varm i kläderna. Det är helt fantastiskt att det finns så många som vill skänka pengar till kampen mot barncancer för det finns mycket kvar att göra.