Apoteket samlade in 750 000

Apoteket kraftsamlade i kampanjen “Ge 10 kronor” för att bidra till Barncancerfondens arbete. Tillsammans med sina kunder samlade företaget in drygt 750 000 kronor under barn­cancermånaden till den livsviktiga forskningen.

Egentligen är det i första hand våra kunder som ska ha ett stort tack för sin insats. Vi och våra medarbetare runt om i landet har bara gjort det möjligt, säger Magnus Frisk på Apoteket.

Medarbetarna på apoteken i Sverige möter varje dag människor med olika sjukdomar. Bland dem finns också både unga och gamla som drabbats av cancer.

– Vi har också medarbetare som arbetar med tillverkning av bland annat specialblandad cytostatika på sjukhus. Den kunskap de har om sjukdomar och läkemedel gör att det finns ett stort engagemang för att hjälpa till att samla in pengar till forskning om bland annat barncancer, säger han.

Apoteket berättade om insamlingen på intranätet och i säljmaterial inför kampanjperioden. Under perioden redovisades hur insamlingen gick i olika regioner och på alla apotek.

– På många apotek efterfrågade med­arbetarna ännu tätare redovisningar eftersom de ville vara det apotek som hjälpte till att samla in mest pengar. Det och det fina insamlingsresultatet visar att barncancer är en fråga som verkligen engagerar både våra medarbetare och våra kunder, säger Magnus Frisk.