Flying Tiger Copenhagen ny huvudpartner till Barncancerfonden

Sedan 2017 har butikskedjan Flying Tiger Copenhagen varit engagerade i att stötta Barncancerfondens arbete. Detta genom att samla in pengar och skänka gåvor till cancerdrabbade barn. Samarbetet har över åren vuxit sig starkare och idag välkomnar Barncancerfonden Flying Tiger Copenhagen som huvudpartner.

För sex år sedan startade Flying Tiger Copenhagen en insamlingsaktivitet där osålda produkter från butikerna skänktes som presenter till barn med cancer som var under behandling på olika sjukhus i Sverige. Det blev starten på ett stort och viktigt samarbete med Barncancerfonden. Flying Tiger Copenhagen har sedan dess samlat in över 6 miljoner kronor till Barncancerfonden, vilket skapat stort engagemang bland butikskedjans medarbetare och kunder runt om i Norden.

– För oss är insamlingsaktiviteterna ett sätt att samlas och ta gemensamma krafttag, och vara kreativa för att hitta nya sätt att bidra. I butikerna har vi en unik möjlighet att engagera våra kunder och tillsammans göra skillnad för de drabbade, berättar Martin Sörenhag, nordisk VD på Flying Tiger Copenhagen.

Kreativitet och engagemang under Barncancermånaden

Barncancermånaden i september är en period med stort engagemang och arbete till förmån för drabbade. I september förra året samlade Flying Tiger Copenhagens butiker in totalt 1 250 000 kr, och årets insamlingsmål är 1 400 000 kr. Under månaden samlar Flying Tiger Copenhagen bland annat in pengar genom kampanjen ”Ge 10 kr”, där kunderna får möjlighet att skänka 10 kr till Barncancerfonden i samband med sitt köp.

– Nu i september satsar vi stort med ”Ge 10 kr”-kampanjen, och under sista veckan i september bjuder butikerna i Norden in till ”Superhero Days” då alla former av tävlingar och aktiviteter arrangeras för kunderna med uppmuntran att vara med och bidra. Det är en väldigt inspirerande vecka med flera initiativ från medarbetare kring hur vi kan dra vårt stå till stacken och stötta Barncancerfondens viktiga arbete, säger Sebastian Karlsson, nordisk marknadschef på Flying Tiger Copenhagen.

Personalen i Flying Tiger Copenhagens butiker har under åren visat på stort engagemang och påhittighet i hur de vill utforma insamlingen i butikerna. Några exempel på aktiviteter som anordnats tidigare år är fiskdamm och gratis glass till barn. En annan uppskattad aktivitet är ”Store Run”, då kunder får plocka på sig så många varor de kan bära under 60 sekunder och det totala värdet av varorna har sedan donerats till Barncancerfonden.

– Det är inspirerade att se den kreativitet och driv som Flying Tiger Copenhagen visar i sina insamlingsaktiviteter, och viljan att göra mer. Vi är tacksamma över alla medarbetares insatser under åren, som möjliggör för Barncancerfonden att ge rätt stöd åt drabbade barn och familjer samt för forskningen att gå framåt, säger Katarina Gustafsson, partneransvarig på Barncancerfonden.

Insamlade medel möjliggör mer forskning

Tack vare framgångsrik forskning och samhällsutveckling överlever idag 85 procent av de som insjuknar i barncancer. Trots en ökad överlevnad är vissa cancerdiagnoser fortfarande en dödsdom, och barncancer är idag den vanligaste dödsorsaken bland barn i Sverige i åldrarna ett till fjorton år. De 15 procent som inte överlever motsvarar två skolklasser per år. Man vet fortfarande inte varför barn drabbas av cancer då det inte är livsstilsrelaterat. De insamlade medlen till Barncancerfonden bidrar bland annat till att barncancerforskningen går framåt tillsammans med utvecklingen av nya effektiva och säkra läkemedel för cancerdrabbade barn, och att fler överlever och kan leva ett gott liv.

Läs mer om det viktiga arbetet för drabbade på Barncancerfondens hemsida: Barncancerfonden | Stöd barncancerforskning | Barncancerfonden

För mer information om Barncancerfondens företagssamarbeten, vänligen kontakta:

Katarina Gustafsson, partneransvarig, företag & givarservice

Mejl: katarina.gustafsson@barncancerfonden.se