Björn Bengtsson Barncancerfondens nya röst

Idag börjar nya filmer och radiospotar från Barncancerfondens att sändas. Det är en del av kampanjen Barnsupporter där fler månadsgivare ska engageras för att samla in pengar till barncancerforskning. Skådespelaren Björn Bengtsson ger röst åt budskapet.

Barncancerfonden satsar på att engagera fler Barnsupporters, alltså månadsgivare som vill hjälpa barn med cancer. I den kampanj som nu inleds kommer fyra barn att synas under hösten. Först ut är Eddie vars film börjar visas på TV idag. Den kommer bland annat att visas på TV4, Kanal 5 och Discovery.

Den speakerröst som hörs i både TV och radio tillhör skådespelaren Björn Bengtsson, känd från Stockholms Stadsteater, Tjockare än vatten på SVT och filmer som Bröderna Karlsson och Johan Falk-serien.

Björn kontaktade Barncancerfonden under våren och undrade hur han kunde bidra. Han var väldigt angelägen att göra vad han kan för att hjälpa barn som kämpar mot cancer.

– Barn är ett av de vackraste ord jag vet. Cancer, ett av de värsta. Jag accepterar inte att de bildar ett gemensamt. Därför stödjer jag Barncancerfonden, säger Björn Bengtsson.

Bli barnsupporter
Under de senaste decennierna har överlevnaden för barncancerpatienter ökat till runt 80%. Men var femte barn dör fortfarande av sin cancer och därför behövs mer pengar för att bedriva forskning och utveckla bättre behandlingsmetoder.
SMS:a Barnsupporter till 79 200 och bidra med 50 kronor i månaden.

Se filmen
Se filmen med Eddie på Barncancerfondens Youtube-kanal: http://youtu.be/BM5t2jY_MK8