Insamlat hittills: 172,300 kr

96%

Mål: 180,000 kr

Jag vill bidra
1401 dagar kvar att stödja
Målsättning: 180,000 kr
212 personer stödjer denna insamling

Johan Valentins Minnesinsamling

Johans hjärntumör upptäcktes den 15 mars 2017 och han opererades på UMEÅ Universitets Sjukhus den 16 mars 2017.

Efter operation där man lyckades få bort ca 95% av tumören så följde en tid med läckage av hjärnvätska som skapade en stor hjärnvätskesamling på höger sida av huvudet, och kort därefter så blev det en infektion i operationssåret.

På detta följde dubbla antibiotikakurer som efter ett tag ersattes av en typ av antibiotika som han fick insprutad i sig via sin picline som opererades in när man såg att Johans blodådror och infarter blev irriterade och slutade att fungera.

Sedan dröjde det ca 5 veckor innan man bestämde vilken typ av tumör det var, en Glioblastom Multiforme Grad IV. Efter detta konstaterande så planerades och påbörjades en strålningsperiod på 30 helgfria vardagar i rad med maxdos på strålningsdos.

Under denna strålningsperiod så tog han även en cellgiftstablett Temozolomid på 100mg varje stråldag.

Efter denna tuffa strålningsrunda så började Johan med ett cellgiftsprogram som innebar att man tar cellgifter i 5 dagar och därefter vila i 23 dagar, en så kallad cykel som följdes av fem planerade cykler till enligt samma princip.

En bit in i strålningsperioden så gjorde man en MR-röntgen för att se om strålningsytan flyttat på sig så man måste oberäkna strålningen men det såg bra ut.

Ca 3 månader efter operation så gjordes en MR-röntgen för att utröna hur strålningen och cellgifter tagit. Vi fick beskedet att man inte kunde se cancern längre! Förvånade tog vi emot denna information.

Cyklerna fortsatte och 3 månader senare så gjordes ännu en MR-röntgen där man efter denna sa att det hade minskat!? Vad hade minskat den var ju borta förra gången?

Man förklarade att det var svårt att se vad som var tumör och vad som var ärrvävnad, man kanske skulle ha uttryckt sig annorlunda första gången för detta besked blev något negativt fast att trenden var åt rätt håll.

Sedan fortsatte cyklerna med cellgifter.

Senaste bidragen till insamlingen

 • Julkärvar från Haddäng

  Till minne av finaste Johan, så saknad men aldrig glömd ❤️❤️

  Anonym

  Anonym

  Anonym

  Till pappa Kent. Du var och förblir en fin pappa till Johan. Du fanns där hela tiden och ställde alltid upp för Johan, han älskade dig otroligt mycket /Birgitta

 • Anonym

  Erik och Anette, Julkärvar från Haddäng

  2022 års försäljning av julkärvar blev 26.700 kr. Dessa går till Barncancerfondens viktiga arbete och för att visa att vi glömmer dig aldrig Johan. Det är Du som är drivkraften i vårt jobb med kärvarna ❤️💙

  Anette och Erik

  Fler sålda havrekärvar till minne av dig Johan. Vi tänker på dig varje dag och saknar dig så.

  Anette och Erik

  Till moster Sonja (Johans gammelmoster) på hennes födelsedag. I stället för present en slant till ett gott ändamål

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!