Insamlat hittills: 56 728 Kr

57%

Mål: 100 000 Kr

Jag vill bidra
17 dagar kvar att stödja
Målsättning: 100 000 Kr
57 personer stödjer denna insamling

Viktors Insamling!

I slutet av Jan 2013 fick Viktor, då 8 månader gammal, en enkelsidig ansiktsförlamning. Inga konstigheter trodde vi då. Oftast är det ett "vanligt" förkylningsvirus som "råkat" sätta sig på ansiktsnerven och det brukar gå över av sig själv. Men, strax innan vi skulle tillbaka till sjukhuset på återbesök, så började Viktor att luta huvudet åt motsatt sida. Symptomen stämde inte överens med varann, så man bokade in en Magnetkameraundersökning (MR).

Den 28:e Feb var det dags. Röntgen visade på en 3,5 x 4 cm stor tumör, som satt i bakre skallgropen, tätt intill lillhjärnan. Ansiktsnerven satt runt om tumören, hörselnerven och balansnerven gick igenom den. Den upptog mer än halva utrymmet för lillhjärnan på vänster sida. Den dagen avslutades i ambulans, akut till Sahlgrenska.

Viktors läge var stabilt så man valde att vänta några dagar med operationen.
Den 5:e Mars var en väldigt lång och jobbig dag. Operationen tog 10 timmar och vi försökte fördriva tiden så gott det gick.

Nu började ett ca 10 månader långt behandlingsschema med cellgifter av olika slag. Vi skulle vara 4 dagar inne på sjukhus och 10 dagar hemma (i bästa fall), men Viktor har haft många infektioner under året som gått och i snitt har han varit inlagd 14 dagar per månad.

Trots att han saknar en balansnerv och har varit väldigt sjuk i perioder så har han lärt sig att gå. Han har inte "haft tid" att vara sjuk.

Tumören som Viktor hade heter Medulloblastom, kallas även för Lillhjärnstumör. En väldigt elak och relativt ovanlig tumörsort. Den kan spridas via nervsystemet och är ibland svår att behandla. Viktors tumör upptäcktes tidigt och hade inte hunnit växa in i lillhjärnan, samt satt "bra till", därför kunde man vid operationen ta bort hela tumören. Ansiktsnerven gick att rädda men inte hörsel- och balans-nerv på vänster sida.
Man hittade inga metastaser i ryggen och inte heller några cancerceller "på vift" i ryggmärgsvätskan. Alla MR under och efter operation / behandling, har sett bra ut, men man kommer att fortsätta med röntgen under flera år framåt.

Varje år får ungefär 300 barn i Sverige någon form av cancer, det är nästan ett barn om dagen, ca 50 st av dom förlorar kampen mot denna fruktansvärda och orättvisa sjukdom.
Barncancerforskningen bedrivs med bidrag ifrån sådanna som dig och mig. Hjälp oss att utrota cancern!! INGEN ska behöva drabbas!

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.!

VIKTOR - DEN SOM SEGRAR

********************************************************
20141106
80 % av insamlingsmålet är nu uppnått. Därför höjer vi nu målet och förlänger tiden med ett år till. Stort TACK!! till alla givare!!!
20160528
Förlänger tiden lagom till Viktors 4-årsdag.

20180520 Förlänger tiden lagom till Viktors 6-årsdag.TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD!!

Senaste bidragen till insamlingen

 • Gunvor Svensson.

  Grattis Sune Mårtensson på 75-årsdagen! Från Olof o Maj,Gunvor o Allan,Elisabeth o Karl-Gustav och Ulf o Sandra.

  Julpeng 2016. Vi önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2017. Från familjen Soivanen.

  Malins gympagrupp födda -08

  Familjen Nordén

  Stort Grattis Maj och Olof Appelbäck: mamma & pappa svärmor & svärfar mormor & morfar farmor & farfar På födelsedagarna 25/5 & 1/6 och på Morsdag. Önskar Barnen med respektive familjer. Tillsammans gör vi skillnad! Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

  KEEP FIGHTING

  KEEP FIGHTING

  Till våra goa "Kyrkis-fröknar" Gun & Barbro. God Jul önskar alla barn med fam på Kyrkis i Tranemo

  KEEP FIGHTING

  KEEP FIGHTING

  KEEP FIGHTING

  KEEP FIGHTING

  KEEP FIGHTING

  Holmberg

  KEEP FIGHTING

  Keep Fighting

  Louise, Anders ochErik

  Emil & Annie

  Gunvor Allan Svensson

  Linda å Christoffer , Izabell, Linnéa å Clara

  Therese Thomas Emina Milo Dallmann

  Ella och Hugo Balotis

  Zackrissons

  Fam Öberg, Falkenberg

  Liselotte

  Jennie, Fredrik, Kevin ochElla

  Zätthers

  Fam Lönnermark

  Mamma & Pappa

 • Maria Olsson

  Mamma, pappa. Svärmor, svärfar. Mormor, morfar. Farmor, farfar. GRATTIS på födelsedagarna och till Mor på Morsdag ifrån barn med familjer

  Janette, Julia, Alice och Linnéa, TACK för denna gympatermin! Vi ser redan fram emot nästa! Hälsningar gympabarnen med föräldrar

  Gun och Barbro, Tack för denna terminen. Hälsningar från alla kyrkisbarn m. Fam.

  Gun och Barbro, tack för denna terminen! Hälsningar alla kyrkisbarn m. familjer!

  KEEP FIGHTING

  Julpeng 2014. Vi skickar inga julkort i år heller. Färre julklappar under granen. Vi vill önska alla och envar en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR! Camilla, Peter, Linus, Johanna och Viktor.

  Gun Blåberg/ Kyrkis

  KEEP FIGHTING

  Alf Johansson

  Fam. Berg/Börjesson

  KEEP FIGHTING

  KEEP FIGHTING

  Mona o barnen

  Susanne o Nisse

  Tina Glenvik

  Martina

  Eleonor, Daniel, Noel o Elias Engen

  Cissi

  Familjens Dunerhall

  Morfar & Mormor

  Mia

  Ulrika, Anders, Hugo och Max

  benjaminssson

  Catrin

  Catarina Eriksson

  Maria

  Maria Nord

Se alla som bidragit till insamlingen