Insamlat hittills: 77 375 kr

129%

Mål: 60 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 0 kr
164 personer stödjer denna insamling

Viggos insamling

Den 8:e juni 2012 fick vi veta att Viggo har Akut Lymfatisk Leukemi (ALL), han var då 1 år och 8 månader. Det som "inte händer", hade hänt...

Många frågar om de kan hjälpa oss på något sätt, vi har startat Viggos insamling så att alla som vill kan hjälpa till och stödja Barncancerfonden. Det har blivit mycket tydligt för oss hur mycket Barncancerfonden gör för cancerdrabbade barn och deras familjer. Det gäller naturligtvis forskning kring cancersjukdomar hos barn, men även de lokala barncancerföreningarnas insatser för de drabbade familjerna, och Syskonstödjarnas fantastiska arbete.

November 2012
Efter att behandlingen hade startat i juni 2012 blev Viggo snabbt väldigt sjuk, han fick infektion efter infektion, slutade prata och slutade gå. Som tur var, svarade han ändå bra på behandlingen. Behandlingstiden för ALL är 2,5 år men Viggo har en genförändring i sina cancerceller som gör att han är tvungen att följa högriskbehandlingsprogrammet. Detta innebär mycket intensiv behandling under de första 7 månaderna. Den intensiva behandlingen som Viggo får gör att vi spenderar mycket tid på sjukhuset, oftast är vi inte hemma mer än ett par dagar innan det är dags för en ny behandling eller en ny infektion. Trots sina tuffa behandlingar med förfärliga biverkningar är han ändå ofta glad och positiv.

Nyårsafton 2012
Knappt 7 månaders intensivbehandling är äntligen över!! Den sista blockbehandlingen är gjord och idag har Viggo fått komma hem efter infektionen som följde. Det har varit en fruktansvärt jobbig tid och nätterna med sömnlöshet har varit många, men ikväll skall vi ta ut en liten delseger och önska oss ett bättre år 2013. Viggo har fortfarande 2 år kvar på sin behandling, och det som väntar härnäst är ca 15 månaders underhållsbehandling. Förhoppningsvis innebär det mycket mindre tid på sjukhuset och mindre biverkningar av medicinerna. När Viggo började sin behandling i somras försvann cancercellerna snabbt från benmärgen och sedan dess har de hållit sig borta, nu kan vi bara hoppas på att det fortsätter vara så fast att han går in i underhållsbehandlingen och därmed får mycket mindre medicin.Trots sina tuffa behandlingar, alla infektioner och all tid vi har spenderat på sjukhuset så har Viggo varit fantastiskt stark. Han går själv igen och pratar mer än någonsin. Vi hoppas nu att han snart skall få matlusten tillbaka också.

April 2013
Viggo har nu fått underhållsbehandling i 4 månader och mår riktigt bra! Håret växer, några extra kilon har kommit på plats och han har massor med spring i benen, nästan som en vanlig 2,5-åring. En milstolpe för oss är att han snart skall få börja lite på dagis igen. Just nu jobbar vi på att Viggo skall kunna svälja alla sina mediciner själv så att han slipper sonden genom näsan. Vi försöker njuta så mycket vi kan av att allt är bra med Viggo just nu och inte oroa oss allt för mycket för framtiden. Det är dock inte alltid så lätt eftersom vi också vet hur fort lyckan kan vända vilket tyvärr också har hänt allt för många av Viggos vänner från sjukhuset. Men för Viggo ser allt bra ut just nu och det försöker vi lägga fokus på även om det inte alltid är helt enkelt.

8:e juni 2013
Idag är det precis ett år sedan Viggo blev sjuk. Ändå är minnet från den dagen lika starkt som om det var igår... Akuten, läkarens allvarliga ansikte när hon berättade vad som var fel med Viggo och sköterskan som hämtade oss på akuten för att ta med oss upp till avdelningen. Känslan när han tryckte på knappen i hissen där det stod "Barncancercentrum" är obeskrivbar. Året som gått har varit hemskt på så många olika sätt, men inte någon gång under de första 7 månadernas behandling hade vi kunnat föreställa oss att Viggo skulle vara så pigg som han är idag. Om allt går som planerat kommer Viggo att fortsätta med sin underhållsbehandling i knappt ett år till innan han åter går in i en tuffare fas av behandlingen. 1 år är gjort, 1,5 år kvar!!!

30:e december 2013
Ytterligare 6 månader av underhållsbehandling har passerat och Viggo mår fortfarande bra. Alla värden ligger stabilt där de ska och några cancerceller har vi inte kunnat skymta sedan förra sommaren, 2012. Ändå finns skräcken där konstant, strax under ytan, för att lätt kunna väckas till liv om något provsvar visar sig avvika lite någon vecka. Vi har förstått nu att denna skräck troligtvis aldrig kommer att lämna oss helt utan den kommer istället att ställas på sin spets om ca ett år när Viggo skall avsluta sin behandling. Det är när han slutar med medicinerna som vi verkligen får svar på om han har några cancerceller kvar i kroppen eller inte... Men där är vi inte än. Först skall vi ta oss igenom denna vår som nu återigen innebär perioder av mycket intensiv behandling för Viggo. "Viggo" är ett namn som betyder "strid" eller "kämpe". Först nu förstår vi vilket passande namn han har!

Inför nyår förra året önskade vi att 2013 skulle bli ett bättre år än 2012, och det fick vi! Inför 2014 befarar vi att början av året kommer att bli mycket kämpig, men vi hoppas att andra halvan blir desto bättre!

3:e novmber 2014
10 månader har gått, Viggo har fyllt 4 år och har bara 1.5 månad kvar av sin behandling. Vi visste att första halvan av 2014 skulle bli jobbig, men ibland är det tur att man inte vet vad man skall gå igenom innan det händer... Viggo hade 6 veckor intensiv behandling under våren och han blev, precis som vi befarade, riktigt dålig av behandlingen. Det kändes som att förflytta sig 18 månader bakåt i tiden, när varje dag handlade om mediciner, kräkningar, infektioner och mängden vätska vi lyckats få i Viggo under dagen. Det hela blev så klart inte bättre av att jag (Viggos mamma) opererade bort en elakartad hjärntumör i januari och behandlades med strålning och cytostatika under samma period som Viggo hade sin intensivbehandling. Som sagt, ibland är det tur att man inte vet i förväg vad man skall ta sig igenom.

Nu har Viggo bara 1.5 månad kvar på sin behandling, och jag är helt klar med min behandling. Både Viggo och jag har hår igen och livet börjar återgå till det normala. Om det finns någon högre makt så önskar jag att vi nu kan få lite lugn och ro i vår familj. Jag tycker att vi har tagit vår del av elände nu.

Stort tack till alla er som skänkt pengar!
/Ulrika

Senaste bidragen till insamlingen

 • Moa

  Maria via FB

  Modern ekonomi

  Modern ekonomi

  God Jul från Familjen Stignor

  Petra Henning m fam

  jenny seeholm

  Familjen Goodwin

  Erik o Marie

  Grattis Caroline! Önskar Marianne, Jörgen, Arve och Anna

  Grattis Calle från Lindbergs

  Grattis Calle önskar Ulle och Fredrik

  Grattis Carolin önskar Familjen Lindquist

  Michelle & Lee

  Per och Jessica Granath

  Sofia & Lars Bern

  Grattis Peder önskar fam Islander

  Till minne av Helena Edling

  Farmor och Farfar

  Monika Johansson

  Anna-Lena o Christer Haglund

  Hulelyckan

  Alva Kullman m familj

  Caroline och Henrik

  Anna Martnrr

  Stina, Max & Allie

  Mamma och pappa

  johan

  Malin Lundström

  Kickan Svedberg m. familj

  Effie&Imani

  Stignor

  Marie Larsson

  Linda Halling med familj

  Anna-Britta med familj

  Linda Eriksson

  Paulina ochMarcus med kusinerna

  Madde o Edvin

  Familjen Harvey, Leesburg VA

  Lars Ekdahl

  Anna Börjesson

  Ola

  Margaretha och Hembrik Utterström

  Anneli & Patrik Skoog

  Helena Sörensen

  Sofia och Erik Töyrä Silfverswärd

  Liselott & Lennart

  Cecilia & Johan

  Helen

  Familjen Keybets

  Anki Wennerberg

  Anna Kallkopf

  Inger och Gert Jacobsson

  Ester, Ruth, Anna-Carin och Christoffer

  Lars Grimsgård

  Stig Islander

  Mormor o Morfar

  Laila o Björn

  Peter Tjärnlund

  Max och Filip

  Grattis på födelsedagen Peder

  Helena o Hans Edling

  Matilda Ringh

  Signe Wallefors m familj

  Monika Johansson

  Madeleine Rådinger m familj

  fam Canivé

  Linda och Peder

  Cissi Engdahl m familj

  Helen och Jonas

  Mikael Brisslert

  Elisabet Ljunggren

  Bjorn & Meta

  Kerstin o. Malte Lundell

  Ingela och Krister

  Charlotta, Henry och Olivia

  Henry, Charlotta och Olivia

  Pia,Lars,Alexander

  Familjen Blennermark

  Kent & Monica Svensson

  Annelie Hellvard

  Elis med familj

 • Liselott Sundström

  Ann Gustafson

  Grattis på 5-årsdagen Viggo önskar familjen Stignor

  Familjen Harvey

  Ylva Benavides Lindström m fam

  Katarina Folmer

  Liselott & Lennart

  Mamma och pappa

  Grattis Caroline önskar Henry och Charlotta

  Cissi, Daniel, Emma och Amanda

  Grattis Calle //YessPett

  fam Carlsson

  Jonas och Johanna Lindén

  Ulrika & Fredrik Karlsson

  Fam Bäckström

  Elise & Peter Brankell

  Familjerna Edling/Lindberg till minne av vår älskade Lena

  Mormor och Morfar

  Cecilia Hahn Berg

  Mormor och Morfar

  Katarina Hagberg

  Familjen Nordqvist

  Annica, Anders ochIvar

  Helén

  Frida Wahlberg

  Familjen Palmér-Kehlmeier

  Fam Landin Witte

  Fam Hertzberg

  Farnaz m familj

  Eva Sjögren Nilsson

  Adam, Anna, Gustav & Joel

  Monica Johansson

  Fam Löfqvist

  Jessika Linde

  Sandra Block

  Helena Wunsch

  Oscar & Thea

  Modern Ekonomi Göteborg AB

  Max och Filip Friman-Henriksen

  Paulina & Marcus

  Johanna carlsson

  Ulrika och Fredrik

  mamma och pappa

  Anna-Karin Kumlin m. familj

  På alla hjärtans dag ! Kram Ella med familj

  Cathrine & Jessica Petersson

  Kerstin Andersson

  Merja

  Birgitta & Tommy Cederberg

  Alexandra

  Kerstin & William

  Seeholm

  Seeholm

  Fam Palmqvist

  Susanne Sporrong

  Lisbeth o Jan Islander

  Nyckelpigor och Gräshoppor

  En Sommarhälsning Kram Ella <3

  Grattis på födelsedagen Mormor o Morfar

  Lotta H

  Lindströms

  Siv Winberg

  Anna, Adam, Joel och Gustav

  Annica och Pierre

  Lotta Sundberg

  Birgit och Åke

  Sofi Johansson med familj

  Malin E med familj

  Elin Almegren

  Andrea m familj

  Caroline o Svante Stignor

  Eva o Kjell Pettersson

  Marianne och Jan Svensson

  Heljo, Anne-Lis Johanssonj

  Elisabet o Bo Bjelke

  Elisabeth Almer Boström

  Birgit & Lars Karlsson

  Fam Ståhlgren

  Anki Wikström med arbetskamrater

  Tanya Karlson

  God jul Svante & Caroline Stignor

  Pengar från Olgas och Emils skänk

Se alla som bidragit till insamlingen