Insamlat hittills: 3 911 Kr

196%

Mål: 2 000 Kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 0 Kr

Vernissage - en annan typ av välgörenhet


Under tredje året på gymnasiet får alla elever i uppgift att komma på och arbeta med ett 100-poängsprojekt. Med hjälp av mina nära och käras kloka åsikter kom jag fram till att det jag ville ägna 100 timmar åt var för det första något kreativt, men även något som kunde bidra till välgörenhet.

Det ena ledde till det tredje och jag valde att min välgörenhet skulle gå till Barncancerfonden, av ganska naturliga anledningar: alla kan på något sätt relatera till barncancer och barn förtjänar all hjälp de kan få.

Detta har sedan lett till att jag har använt min kreativa ådra och målat ett antal tavlor som jag nu under en eftermiddag visar upp. Tanken är att folk från alla håll och kanter som är intresserade ska kunna samlas, mingla, titta på konst, inspireras och påverkas, lära sig om barncancer, utbyta erfarenheter och helt enkelt gå hem med ett perspektiv på livet som får en att inse vad som verkligen är viktigt och kanske lära sig något om sig själv.

Vernissagen kommer hållas den 24/1 i Dieselverkstaden i samband med två andra tredjeårselevers slutprodukter, nämligen en fotoutställning och en dansshow. Båda till förmån för Rädda barnen.

De som vill kommer kunna köpa tavlor. De som bara vill bidra med en krona kommer kunna göra det. Och den som inte kan eller vill bidra behöver inte göra det. Syftet med vernissagen är helt enkelt att inspirera andra till att själva vilja bidra till att skapa en ljusglimt i andras liv.

Vänlig hälsning/
Anna Strömqvist

28/1 Update:

Vernissagen är nu genomförd. Alla tavlor blev köpta och många av besökarna blev berörda och inspirerade. Varenda öre som jag lyckades samla in kommer hamna i denna insamling inom kort.