Insamlat hittills: 597,100 kr

100%

Mål: 600,000 kr

Jag vill bidra
1248 dagar kvar att stödja
Målsättning: 600,000 kr
1246 personer stödjer denna insamling

Tuva Johansson

Tuva - vår hjälte. Alla barn som kämpar mot sin cancer är riktiga hjältar. Tuva är vår hjälte

Den 21 oktober 2014, då Tuva var 3 år gammal, fick vi det fruktansvärda beskedet att hon har en hjärntumör. Det är den obotliga diagnosen DIPG, diffus pons gliom. Den sitter i hjärnstammen och kan därför inte opereras bort utan endast bromsas med strålning och cytostatika. Tuva är en ängel till låns.

Även om inte vår Tuva kan räddas, kan vi tillsammans hjälpa och stödja Barncancerfonden för fortsatt forskning.

17/12 2014 Nu är Tuva färdigstrålad och imorgon flyttar vi hem till Falkenberg. Det är med blandade känslor vi säger hejdå till underbara Ronald McDonald som varit vårt hem dessa 6 veckor.

Vi satte upp ett mål att samla in 50 000 kr på två år. Målet var nått innan 24 timmar hade gått!! Helt otroligt! TACK till ALLA! Detta ger oss massa positiv energi som hjälper oss i detta.

Andreas och Sofia
Ella och Tuva
--------------------
Den 19 juni 2016 blev himlen en vacker ängel rikare. Då blev sjukdomen för tuff för vår lilla kämpe.

28/6 För nio dagar sedan somnade Tuva in lugnt och stilla, då till slut hennes sjukdom blev för tuff för hennes kropp. Men hon var en riktig kämpe! Vi fick ca 20 underbara månader med vår lilla Tuva vilket var många fler än vad vi först fått besked om eller trodde. Det var 20 väldigt fina månader som vi fyllt med många, många fina minnen. De sista två månaderna var lite jobbigare för Tuva, men innehöll ändå så mycket glädje.

Det har varit en turbulent resa med mycket sjukhusvistelse för Tuva med många behandlingar och mycket medicinering. Under vissa perioder mådde hon så illa att hon kräktes varje dag men hon klagade aldrig. Vi kan fortfarande inte förstå att hon egentligen aldrig klagade. Att må illa varje morgon i flera månader och ändå vara så go och glad, vilken hjälte.

Sommaren 2015 blev hon halvsidesförlamad på höger sida och efter den dagen valde hon att bli vänsterhänt. Hon har hela tiden anpassat sig efter varje motgång hon fått och hon har verkligen varit en fighter med en enorm kämparvilja och livsglädje och vi beundrar hennes oerhörda styrka. Hon har också haft ett stort stöd av storasyster Ella under hela denna resa.

Under denna tid har Tuva också fått vara med om mycket glädje. Hon fick uppleva sin lillebror Axel som hon var så stolt över. Hon tyckte så mycket om att vara på sin förskola Regnbågen och hon ville alltid gå dit oavsett hur trött eller dålig hon var. Hon älskade Pippi Långstrump och höjdpunkten var när Pippi och hennes vänner kom och hälsade på och hade teater hemma i trädgården. Detta är bara ett axplock av fina upplevelser, listan kan göras lång.

Vi vill rikta ett stort och innerligt tack, till all personal på de sjukhus där vi fått tillbringa del av vår tid, för det underbara bemötande och omhändertagande ni givit oss. Det har dels varit personal kopplat till Östra Sjukhuset och Sahlgrenska i Göteborg, men framför allt personalen på avdelning 62 och 63 på sjukhuset i Halmstad. Ni har varit fantastiska och vi är så tacksamma för allt ni gjort för Tuva och oss.

Vi vill också tacka alla underbara människor som varit ett så stort stöd för hela familjen, men speciellt för Tuva, under denna svåra tid. Ni är så värdefulla och betyder så mycket. Ni är för många för att kunna nämna alla, men vi vill säga Tack– Ni har varit en källa till att kunna fylla på med ny energi och att orka gå igenom detta.

Inget barn ska behöva gå bort i cancer. Därför har vi höjt vårt mål till att samla in 400 000 kr för att stödja Barncancerfonden för fortsatt forskning för att få bukt med denna vedervärdiga sjukdom.

Tuva finns med oss i våra hjärtan och hon kommer alltid att vara vår hjälte.

Andreas och Sofia
Ella och Axel.

Senaste bidragen till insamlingen

 • Mormor o Morfar

  8 år av saknad !

  Lillebror Axel

  Till Axels fritidspersonal på Vinbergsskolan

  Mari

  ❤️

  Anonym

  ❤️

 • Anonym

  För fortsatt forskning och god vård

  Anonym

  ”Mamma Mia Pizzeria” med familj Carrefors Ivarsson

  Varm kram från Axels gamla fröken Mia med familj ❤️

  Sc12 Schubergstorpsskolan

  Fotbollströjans dag

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!