Insamlat hittills: 138,350 kr

69%

Mål: 200,000 kr

Jag vill bidra
221 dagar kvar att stödja
Målsättning: 200,000 kr
424 personer stödjer denna insamling

Tillsamman i kampen mot barncancer

Till minne av Kingston och för alla barn som drabbas av cancer 🩷 För de 15 procent som inte överlever idag. För att flera ska överleva i framtiden.

Kingston diagnostiserades med malignt melanom i början av november 2023. Cancern manifesterades som tre hjärntumörer utan känd ursprung, en extremt ovanlig cancer för barn i hans ålder (under 20 år har 20 fall av malignt melanom registrerats bland barn mellan 0-14 år, av de fallen kan jag bara gissa att få var som hans då läkarna sa att de behövde leta internationellt för att hitta en handfull fall likt hans...)

Behandlingsalternativen var få och biverkningarna svåra men Kingston var tävlingsinriktad, något som gav honom ett fokus som inte många barn i hans ålder har. Den målmedvetenheten han hade och hur han var som person bidrog nog mycket till hur han tacklade cancern. Han gjorde det som behövdes med mod och beslutsamhet. Hans kamp blev en som inget barn ska behöva utkämpa. Slag på slag, men han reste sig upp och fortsatte. Slaget som slog hårdast för honom var när han blev blind som en biverkan av immunterapin. Det tog så många glädjeämnen ifrån honom i en redan obeskrivligt tuff vardag, men han kämpade trots det med en vilja att kunna klara av saker på egen hand. Fighten mot cancern blev en fight han inte kunde vinna och den 18 februari tog han sitt sista andetag.

Under de senaste tio åren har ungefär 150 nya läkemedel nått vuxenonkologin men endast nio nya läkemedel har blivit godkända för barn. Mer forskning och innovation behövs för fler behandlingar blir tillgängliga för barn, behandlingar som är snällare mot barnen men elakare mot cancern. För att fler ska överleva. 

Stöd Barncancerfonden med en gåva och bidra i kampen mot barncancer. Varje krona och bidrag gör skillnad ❤️

Senaste bidragen till insamlingen

 • Karolina

  All kärlek

  Moji

  Känner inte Er, men idag finns ni i mina tankar

  Jenny

  Tänker extra på dig och din familj idag🧡

  Grattis på födelsedagen 🧡

  Ida

  Grattis på födelsedagen Kingston

 • Anonym

  All kärlek

  Anonym

  Med värme

  Karin Gellstrup

  Tänker på dig Kingston🧡

  Anonym

  Från en annan cancermamma (igen). Grattis till din ängel idag.

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!