Insamlat hittills: 600 kr

1%

Mål: 100 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 100 000 kr

Tillsammans för livet

Jag heter Jan Wirström och bor i Stockholm, under 2015 och 2016 ska göra allt jag kan för att dra in så mycket som möjligt till Barncancerfonden med hjälp av alla er där ute!
Detta kommer jag att göra inom ramen för "tillsammans för livet"

Jag har under en längre tid levt med cancersjukdom i min absoluta närhet och nyligen mist flera nära och kära, förvisso har jag haft turen att inget barn i min direkta närhet drabbats men förstår mycket väl den smärta det måste medföra och vill därför göra min insats just där. Dessutom vet jag att de medel man tillför barncancerforskningen ändå gynnar alla o slutändan. #fuckcancer, #förlivet, #rideofhope

Men vad har då fått mig, denna snart 50-årige officer att börja fokusera på detta mer än bara tanken på att göra gott som givet funnits alltjämt där i mitt hjärta.

Jo mitt i en rätt lysande karriär kom några tunga bakslag, en första varning kom redan 2009/2010 då ett medfött hjärtfel upptäcktes i samband med några svårare inflammationer/infektioner en oro för infarkt uppstod och jag uppmanades att dämpa på takten.

Vid årsskiftet 2011/2012 drabbades jag av en blodpropp som i sig inte borde vara någon fara, men jag tålde inte medicineringen och blev sjukare! Fick annan medicin som gjorde min än mer sjuk, det hela övergick i en mycket svår och aggressiv migränsjukdom som heter "Hortons syndrom" som också kallas självmordsmigrän pga. dess extrema smärta och svåra förlopp. Sjukdomen blev kronisk och följdes av flera andra medicineringar med än värre biverkningar och hjulet bara snurrade på tills jag totalt tappade fotfästet.

Helt utdömd om att aldrig bli bättre och förmodligen aldrig kunna jobba mer i mitt liv, grep jag men framförallt min fru efter de sista halmstrån och bestämde oss att inte acceptera läkarnas dom.
Sedan dess har jag prövat VÄLDIGT mycket, många behandlingsformer, mediciner, terapier, etc för att bli hjälpt.

Vi hittade tillsammans med några koppel av neurologer en mix av, behandlingar! Mediciner! Samt lämplig motion/meditation som måste var frisk, inte stötande, lågintensiv, helst kunna utövas ensam (då jag inte klarade av kontakt med andra). = Cykling
Cykling blev därmed min smärtlindring, terapi, meditation, träning, avkoppling, etc
Och ju mer jag cyklade ju bättre mådde jag, och ju mer jag cyklade ju starkare blev jag.
Kort och gott jag cyklar för att leva, utan det börjar jag snabbt bli sämre.

Idag har jag återigen en fast tjänst, som i alla fall på pappret uppgår till 100 % men jag är inte den jag var och klarar inte av att sitta i möten hela dagarna eller att läsa och lyssna.
Huvudvärk är något jag lever med var dag, men det är numer just värk mestadels och smärtan kommer bara ibland nuförtiden.

Jag har fått göra en hel del avsteg i livet sedan jag blev sjuk, men är glad att kunna cykla, skratta och umgås med familj och vänner på ett naturligt och bra sätt

När jag fick höra talas om Ride of Hope kände jag att detta passade mig som hand i handsken. Att cykla för att leva och sen dessutom kombinera det med att cykla "för livet" är helt enkelt toppen, Jag nappade direkt!
Under 2015 och 2016 ska göra allt jag kan för att dra in så mycket som möjligt till Barncancerfonden med hjälp av alla er där ute! Detta kommer jag att göra inom ramen för "tillsammans för livet".

Jag presenterar här nedan ett antal utmaningar jag ämnar genomföra under året och kommer efterhand att uppdatera då nya saker tillfaller:

,
- Vätternrundan, 13 juni, 300 km
- Ride of Hope (Lund – Stockholm), 1-9 augusti 1300 km
- Loppet tre berg, 3 september
- Stockholm Veloton, 13 september, 165 km

Ni kommer att kunna följa mig på mina utmaningar på Facebook m m. Håll utkik efter vad just DU kan göra för att hjälpa till! Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Min underbara familj och mina fina vänner! Utan er skulle det aldrig funka. Tack för att ni stöttar och peppar mig på min resa "tillsammans för livet".
Nu ser vi till att nå målet! INGENTING ÄR OMÖJLIGT, bara olika svårt. kBk!!

Hör av er om ni har frågor/funderingar eller varför inte, vill hjälpa till eller för den delen sponsra! Jag är också beredd att hålla föredrag eller på annat ställa upp och förevisa mitt engagemang för denna sak i min kamp för att generera medel till forskningen :-)

Senaste bidragen till insamlingen

  • Anonym

    Cissi

    Anonym

    Anders Tollstén

  • Anonym

    Cecilia Cangren

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!