Insamlat hittills: 140 200 kr

350%

Mål: 40 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 40 000 kr

Till minne av Iris

Den 11 april 2021 gick Iris bort efter mer än ett års kamp mot cancer. Hjälp oss att samla in pengar till forskning och stöd i kampen mot barncancer.

Den elfte april 2021 klockan fem på morgonen somnade vår älskade dotter Iris Olivia Lily Linnea in, efter mer än ett års kamp mot cancer. Hon kämpade till sig över ett års händelser utan att vackla överhuvudtaget, så som bara en fyraåring full av liv, mod, glädje och kärlek kan göra. Hon var vår tappra superhjälte som vi stöttade i allt så gott vi kunde. Vi är evigt tacksamma för all hjälp av läkare och sköterskor på Karolinskas Barncanceravdelning, och mot slutet på Lilla Erstagården, vilka gav henne medlen för att kämpa mot sjukdomen.

Iris hade embryonalt Rhabdomyosarkom, en elakartad cancer som har sitt ursprung i muskler och är den vanligaste sarkomtypen hos barn. Cirka sex–tio barn i Sverige insjuknar varje år. Hon var i stadie IV (högrisk) vid diagnosen, men blev långsamt bättre då modertumör och metastaser i lungorna svarade på behandlingen. Tyvärr uppkom en metastas i hjärnan som varken konventionell cytostatika, kirurgi eller precisionsmedicin kunde rå på.

Iris var vårt universums prinsessa, och vi kommer alltid att minnas henne som den största och starkaste vi någonsin haft äran att vara nära. Saknaden efter henne får världen att blekna, men jag vet att hon skulle vänta en liten stund och sedan säga “gråt inte mer”. För hon visste att tårar förlöser, och sedan tänker man på något roligt istället, och gör något bra.

Iris hann bli fyra år. Stöd denna insamling för att vinna fler år åt andra barn som drabbas.

Senaste bidragen till insamlingen

 • Rayans föräldrar

  Vi tänker på dig och din familj lilla kämpe Lek nu i himmelen med vår Rayan och ta väl hand om varann

  Anonym

  Anonym

  Birgitta Allinger

 • Mona Kock

  Till Iris minne

  Linus A

  Sörjer och gråter med er. FyFAN för cancer.

  Anonym

  Anonym

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!