Insamlat hittills: 68 429 kr

137%

Mål: 50 000 kr

Jag vill bidra
4409 dagar kvar att stödja
Målsättning: 50 000 kr
306 personer stödjer denna insamling

Till Minne av Inez Öhlin

Efter nästan exakt 10 år som cancerfri fick Inez ännu en gång kämpa i mot ytterligare en hjärntumör . Denna gången fick hon en annan sorts hjärntumör än den hon fick första gången. Tumören hon fick gick inte att operera bort eller bota och Inez cancer vann.

Min klasskamrat och bästa vän Inez blev bara 16 år. 2013 året hon fyllde 6 år drabbades hon av en elakartad hjärntumör. Då genomgick hon operationer, 6 veckor med strålning och cellgifter. Allt som allt tog det 1 år. Efter första kampen har hon gjort många MR-röntgen för att säkerställa att ingen cancer kommit tillbaka och familjen hade börjat pusta ut och känna lite lugn. Men efter 10 år ganska exakt (våren 2023) började Inez få huvudvärk, men stönig som hon var gick hon till skolan ändå. Efter det så började hon att se väldigt, väldigt dåligt men envisades att göra det svenska nationella provet i läsförståelse med dånande huvudvärk och tunnelseende.Beskedet de fick var att cancern var tillbaka, men denna gång en annan sort som var mer aggressiv.

Tumören satt vid hypofysen,  nära synnerven, och i och med det så klämde tumören  på synnerven. Inez kunde knappt se och hon såg mindre och mindre ju mer tiden gick. På Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg försökte läkarna att operera bort tumören vid flera tillfällen men den växte tillbaka. Hon fick cellgifter och strålning, tuffa behandlingar, i flera omgångar och fick komma hem mellan dem. 

Hoppet, att det skulle bli bättre, övergavs inte av varken familj eller vänner. Det blev bättre efter ett tag. Hon började gymnasiet som hon hade längtat till på det programmet hon ville, fast hon fortfarande var väldigt sjuk. Men efter bara några veckor blev det mycket, mycket värre. Hon kämpade in i det sista men fredagen den 15 september 2023 bara 16 år gammal somnade Inez in på Karlstads Centralsjukhus omgiven av sin mamma, pappa och lillasyster Vera.

Inez var stark, målinriktad och envis som satan. Hon var på alla sätt och vis en hästtjej från grund och botten. Hon hade många drömmar, skulle rida SM med sin nya islandshäst, åka till Island och jobba och mycket mycket mer.

 

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Maria Nilson

  Anonym

  Tess

  Vila i frid finaste Inez

 • Lina Wiik med familj

  Clara, Caspian, Sabina & Thomas

  Du finns för alltid i våra minnen och våra hjärtan ♡

  Louise Röjbro m familj

  Livet är jävligt orättvist. Vila i frid Inez. ❤️

  Anonym

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!