Insamlat hittills: 266 837 kr

89%

Mål: 300 000 kr

Jag vill bidra
671 dagar kvar att stödja
Målsättning: 300 000 kr
801 personer stödjer denna insamling

SuperMejas minne

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Uppdaterad 131128

Himlen har fått den finaste av änglar, vår prinsessa!

Den 26/11 klockan 11.05 orkade inte vår tappra prinsessa kämpa emot längre. Hon somnade in mellan oss utan att känna någon smärta. Meja hade då varit sjuk i 235 dygn och av dessa hade 194 tillbringats på sjukhus. Hon har fått otaliga behandlingar mot sin cancer och även genomgått en stamcellstransplantation som en sista utväg. SuperMeja var och är den starkaste av kämpar och hon besegrade sin leukemi. Vid senaste kontrollen av benmärgen fanns inga cancerceller i hennes lilla kropp men det som gjorde att hon till sist inte orkade var att ”kroppen” inte orkade. Hon var så otroligt påverkad av alla behandlingar, mediciner samt alla otaliga bakterier och virus hon drabbats av. Lungorna var det som först slutade fungera och hennes sista tolv dagar var hon nedsövd i respirator. Efterhand slutade också hennes hjärta, njurar och lever att fungera.

Meja har lärt oss så otroligt mycket om mod, viljan och förmågan att kämpa samt att ALLTID göra det bästa av situationen. Hon har fått stå ut med så otroligt mycket och har varit så sjuk men har aldrig klagat. Hon har bara kämpat på och anpassat sig till allt som hänt runt henne.

För att förstå hennes enorma storhet vill vi berätta om hennes sista dag innan hon blev nedsövd. Vi fick komma hem ett par timmar på permission mellan alla mediciner. Till saken hör att hon varit väldigt dålig de sista 4-6 veckorna och, i princip, varit sängliggande. Väl hemma var det första hon vill göra att ”träna” på att gå. Så med stapplande ben och stor smärta gick hon omkring hemma. Efter det ville hon leka kurragömma och ville gömma sig själv. Där stod hon, i ett hörn, i vårt vardagsrum hållandes sin morfinpump som hon hade inkopplad 24 timmar om dygnet för att lindra smärtan. Hon orkade egentligen inte detta men visade inget utan försökte leka som vanligt. När vi skulle lägga oss och sova på sjukhuset på tittade hon på mig(pappa Micke) och sa: ”pappa, idag har vi haft en toppendag hemma!”.

Till barncancercentrum i Göteborg kommer, i snitt, två nyinsjuknade barn varje vecka. År efter år. Vill ni hjälpa till för att göra skillnad är ett bidrag till barncancerfonden, i Mejas namn, en bra väg för att hjälpa andra barn bli friska.

Tack för allt vår fantastiska prinsessa och du kommer alltid vara med oss.

Fuck cancer!

Storebror Filip, mamma & pappa

----------------------------------------------------------------------------------

Vår Meja (nu 2,5 år gammal) fick diagnosen AML, akut myeloisk leukemi den 5 april i år och hennes behandling påbörjades den 6 april. Mejas sjukdom beskrivs på följande sätt på barncancerfonden.se "Leukemi kallades förr blodcancer, men är en cancersjukdom som uppstår i benmärgen. Den karaktäriseras av okontrollerad tillväxt av omogna förstadier till vita blodkroppar i benmärgen. Leukemicellerna tränger ut den friska blodbildningen och tränger sig så småningom även in i blodet och övriga organ i kroppen"

Tiden sedan april har varit extremt tuff för Meja. Hon/vi har varit på sjukhus i totalt 117 dygn till dagens datum (12/9). Under 45 av dessa 117 dagar har hon fått mängder av cytostatika (cellgift). En annan effekt av formen på Mejas leukemi är att den sitter på de vita blodkroppar som ”äter bakterier”. Detta innebär att Meja ständigt åkt på tuffa bakteriella infektioner/blodförgiftningar som kräver tuffa antibiotikabehandlingar.

Tyvärr har inte behandlingen haft den effekt som vi alla hade önskat så därför står vårt hopp till att Meja ska genomgå en stamcellstransplantation den 12 september. Hon kommer att få en "ny blodfabrik" av en 26-årig tyska som ställer upp som donator. De nya cellerna ska "slå ut" de leukemiceller som eventuellt finns kvar efter den stenhårda förmedicinering hon genomgått innan transplantationen.

I denna extremt tuffa situation som vår familj genomgår har vi insett vilken enorm nytta alla insamlade pengar gör för såväl forskning som för alla drabbade familjer. Cancer är ju en sjukdom som inte drabbar patienten, utan alla i dess närhet!
Den viktiga forskningen gör att Meja och andra barn har en chans att bli friska!
Alla bidrag för att utrota denna helvetessjukdom är därför välkomna och tillsammans kan vi göra skillnad.

Fuck Cancer!

Familjen Alphov

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  För Meja och alla andra drabbade barn.

  Anna

  ❤️

  Therése

  Till Mejas minne.

  Anki Dahlin

  Massor av kärlek till er

 • Anonym

  God Jul Meja! Kramar från Livia, Theo, Elias, Anders och Sofia

  Anonym

  Vila i frid ängel

  Anna T

  Wilma och Elsa

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!