Insamlat hittills: 149 350 kr

75%

Mål: 200 000 kr

Jag vill bidra
782 dagar kvar att stödja
Målsättning: 200 000 kr
436 personer stödjer denna insamling

Superhjälten Felix minnesfond

Vi vill inte att något barn ska behöva kämpa emot denna fruktansvärda sjukdom!

När Felix nyss fyllt tre år, våren 2011, fick vi reda på att vår underbara kille hade den mycket ovanliga cancersjukdomen Pleuropulmonellt blastom, en lungtumör! När den var som störst mätte den 10x10x9 och gick därför inte att operera bort. Så under sommaren 2011 fick Felix flera omgångar med cellgiften och tumören svarade mycket bra och krympte med nästan 90%. Felix kunde andas igen!!! I september opererades tumören och en stor del av lungan bort och hela hösten fick han säkerhetsbehandling, som Felix själv kallade det.

I februari 2012 var behandlingen klar och Felix fick äntligen börja på förskolan igen! Men den lyckan var kort. Efter bara en vecka på dagis fick Felix akut huvudvärk kräktes och svimmade. På sjukhuset konstaterades en 4x4x6 cm stor tumör! Hela livet föll samman igen. Efter en akutoperation påbörjades strålbehandling som om tumören i hjärnan var en dottersvulst till lungtumören. På grund av att lungtumörer är väldigt ovanliga bland barn ingick Felix i ett register i USA som forskar kring denna typ av tumörer. Dit skickades prover av tumören från hjärnan och efter några veckor fick vi ett väldigt oväntat besked. Det är inte en dottersvulst utan en ny primärtumör, ett medulloblastom. Då stoppades strålningen för att läkarna skulle räkna och fundera på vad som skulle göra. Efter några veckor sattes strålet igång igen. Efter att ha bott på RMD i två månader fick vi äntligen flytta hem igen i maj 2012. Efter en pigg månad hemma påbörjades behandling med cellgifter igen, men i den första efterföljande återhämtningsperioden började Felix må sämre.

I augusti 2012 fann läkarna nya tumörceller i hjärnan som tryckte på och gav Felix en fruktansvärd huvudvärk, och den här gången gick det inte operera! Vi påbörjade en experimentell behandling, men det hann inte verka.

Morgonen den 29 augusti 2012 orkade Felix inte mer och lämnade oss för en bättre värld där han inte behöver lida och ha ont.

Felix kämpade som inget barn någonsin ska behöva göra, men som många blir tvungna till. Han var den som gav oss hopp och energi att kämpa! Nu står vi kvar här och saknaden och sorgen är stor. Vi känner att om vi kan göra något för att barn som får cancer inte ska behöva plågas och få bli friska måste vi delta i den kampen!

Hjälp oss gärna genom att lämna ett bidrag till barncancerfonden i superhjälten Felix minne.

Tack!

Pappa Mats, Mamma Malin och lillasyster Sally


Tack alla ni som bidragit till Felix fond. Det betyder otroligt mycket för oss att ni skänker pengar i Felix namn.

Vi nådde målet 50 000 kr på den dag Felix skulle fyllt 5 år. Nu förlänger vi tiden och höjer målet så att andra barn inte ska behöva dö i cancer!

Snart skulle Felix fyllt 9 år och varje dag finns du med oss! Tack för att ni alla hjälpt oss nå 100 000 kr och nu vi höjer målet! Era gåvor betyder otroligt mycket för oss, framförallt betyder det att ni inte har glömt Felix!

Senaste bidragen till insamlingen

 • Mormor och morfar

  Älskade Felixen! Vi saknar dig!!❤️

  Mormor och morfar

  Älskade Felixen vi saknar dig!

  Isan

  Älskar och saknar dig!

  Mormor och morfar

  På din födelsedag älskade Felixen - vi saknar dig

 • Lovisa

  God Jul Felixen, saknar dig.

  Mormor och morfar

  Älskade Felixen! Vi saknar dig!

  Pappa, Mamma, Sally och Axel

  Grattis älskade Felixen på din födelsedag! Vi saknar dig hjärtat!

  Isan, Daniel & Sixten

  Grattis på födelsedagen Felixen! Älskar dig och saknar dig!

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!