Insamlat hittills: 17 809 Kr

45%

Mål: 40 000 Kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 0 Kr
4 personer stödjer denna insamling

Sommaren 2013

Sommaren 2013 blev ett tidsbegrepp som gav mitt liv en annan innebörd. Från det helt självklara livet till det rakt motsatta. Som till åren kommen konstnär känns det helt naturligt att få medverka i det som Barncancerfonden står för.

Första advent 2012­ ­­f­ick v­i­ e­tt telefonsamtal som förändrade vårt liv fullständigt. Vårt då yngsta barnbarn Egon diagnostiserades för svår cancer (sarkom). Så plötsligt och fullständigt overkligt. En liten treårig kille, frisk, glad och full av spring i benen.

Det tog tid innan man fattade allvaret i det hela. Det blev helt tomt.
Livet förbyttes från ett litet mysigt dagis i Gagnef till barncancerkliniken vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala och ett behandlingsprogram inleddes med strålning och cellgifter. Håret försvann och kroppen sjönk ihop, men det fanns ett uttryck i hans ögon som vi aldrig glömmer - viljan att inte ge sig. Med sjukhusets fantastiska insatser och stödet från mamma, pappa och storasyster levde hoppet hela tiden. Han kämpade tappert och var illa ute flera gånger och sommaren 2013 var det tungt med dåliga blodvärden osv.

Efter att några av gångerna ha varit med vid strålningen på barncancerkliniken i Uppsala beslöt jag efter en nedstämd hemkomst att måla en tavla som symboliserade Egons ensamma kamp mot det stora okända skrämmande, hans mod och som också visade hur en så liten utsatt person ändå kunde sprida värme, glädje och omtanke till alla som fanns runt omkring honom.
Mot alla dåliga odds och med en sällsam vilja och fantastisk stöd och support från personal och familjen blev han friskförklarad i december och var så i mer än ett år, men i början på januari 2016 insjuknade han hastigt och utan direkt förvarning igen och var efter några dagar nära att lämna oss.
Men han ville inte det, livsviljan, kärleken och modet stärkte honom i kampen, och även denna gång vann han fighten. Efter nästan sju månader ut och in på sjukhusen är han idag nästan, nästan på väg att bli helt frisk och den 15 augusti hängde han på sig sin nya ryggsäck med pennfodral och stegade för första gången iväg till förskolan.
Egon är ett av många många tappra barn som lyckats vända ett livshotande läge till framgång och seger. Jag vill med Gicléetrycket ”Sommaren 2013” och försäljning av tavlan genom mitt insamlingskonto för Barncancerfonden ge mitt bidrag till forskningen som leder till att inget barn i framtiden ska behöva utsättas för ett trauma som barncancer tyvärr är.

Hans Ström Konstnär och Egons farfar gm insamlingsfonden "Sommaren 2013" Läs mer på www.hansbilder.se/sommaren2013

Senaste bidragen till insamlingen

  • CS Group

    Swish från Egons auktion

  • kortbet. från auktionen

    Anette Elisabeth