Insamlat hittills: 3 331 kr

333%

Mål: 1 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 1 000 kr

Smycken som rädda liv

Vi är två tjejer som heter Felicia och Ellinor och vi har valt att sälja smycken och samla in pengar som vi sedan ska skänka till Barncancerfonden. Vi har valt att göra det här till vårat projektarbete eftersom vi går Barn- och fritid programmet på Kungshögaskolan i Mjölby. Det här arbetet ligger oss varmt om hjärtat eftersom att vi är måna om att barn som är sjuka ska få den vård och stöd som dom behöver, speciellt cancersjuka barn som vi också har valt att inrikta oss på. Vi tycker också att anhöriga till barnet ska får det stöd som dom behöver. Vi båda blev inspirerade av ett avsnitt av Sofias änglar när en familj drabbades av att deras dotter fick cancer och sedan gick bort. Vi tycker det är viktigt att stödja Barncancerfonden för att främja forskning och att stödet för anhöriga och barnet som drabbas ska bli bättre eftersom det är en väldigt svår och skör period som dom befinner sig i.

Vi har en facebooksida där vi i nuläget säljer smycken, det har varit väldigt populärt och smyckena har sålts väldigt snabbt. Vårat mål var först att samla in 1000 kronor, men eftersom efterfrågan var så stor har vii just nu fått in 2700 kronor och vi väntar på fler smycken som vi kan sälja.

Vi samarbetar med våran vän Sara Nordh Andersson som tillverkar smyckena för hand, och bara tar ut tillverkningskostnaderna på 7,50 kronor/smycke. Alltså gör hon smyckena helt gratis.

Varje smycke som hon gör är unikt eftersom alla barn är unika och ser olika ut, precis som smyckena gör. Detta tycker vi är ett bra budskap som vi vill förmedla till andra.

Dom första smyckena vi sålde kostade 30 kronor men eftersom det var många som hade som förslag att vi skulle höja smyckena, höjde vi dom till 40 kronor. Det här innebär att det istället går 32,50 till Barncancerfonden för varje sålt smycke.

Här är en länk till vår Facebook evenemang http://www.facebook.com/events/443751269020677/?fref=ts

Ni kan även kontakta oss på via facebook eller våra mejladresser.

Facebook: Felicia Svensson eller Ellinor Linderoth

Meljadress: felicia.svensson94@gmail.com eller ellinor.linderoth@hotmail.com

Tack för ditt stöd! ?

Senaste bidragen till insamlingen

  • Anonym

  • Anonym

    Felicia

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!