Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

Märta Ljusegrens minnesstipendium

Läsåret 2020/2021 avled vår elev, Märta Ljusegren, efter en tids sjukdom, vilket skapade en stor sorg och saknad hos otroligt många.

Märta var en tjej med ett finurligt leende som skrattade mycket. Hon var även väldigt bestämd med vad hon ville. Behandlingen, hennes guldmedicin, fick inte stoppa henne från att vara i skolan eller att delta i Luciatåg. Hon ville vara i skolan med sina kompisar och hon ville visa vad hon kunde. Hon gav aldrig upp och på hennes sista utvecklingssamtal hade hon förbättrat sina resultat i alla ämnen, trots att hon samtidigt kämpade mot sin sjukdom.

Det hon gjorde är något som bör inspirera oss alla, då vi alla har saker som vi tycker är svårare än andra. Oavsett hur svårt man tycker något är, eller om man inte lyckas på första försöket så får man inte ge upp. Det handlar inte om att vara bäst utan om att göra sitt bästa.

Märtas sista år i livet, önskar vi, ska inspirera oss alla som finns kvar här idag! Vi ska härma hennes inställning att inte ge upp utan anstränga sig.

Sedan läsåret 2021/2022 är det instiftat, med medgivande från Märtas familj, ett stipendium i hennes minne. Det kommer att gå till en elev i årskurs 5 som har visat på samma inställning: Att inte ge upp oavsett hur svårt eller jobbigt man tycker något är, utan att man fortsätter att anstränga sig för att man vill bli bättre.

Klasslärarna i årskurs 5 utser vem som blir mottagare av stipendiet och det delas ut på läsårsavslutningen varje år framöver för att hedra och bevara minnet av vem Märta var på Slättenskolan!

/ Personalen på Slättenskolan