Insamlat hittills: 200 kr

2000%

Mål: 10 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 10 kr

Rock Against Cancer- A Tribute To Sofie & Friends

För kampen mot Cancer! Insamlingen kommer pågå fram tills 2017-10-05.
Som avslutning kommer vi arrangera en konsert i Sandviken 2017-09-30. Mer info om band osv kommer komma inom det snaraste. Men för alla er som inte kan deltaga på konserten men ändå vill hjälpa oss i vår kamp mot cancer kan du genom denna insamling ändå bidra. Kom i håg inget bidrag är för litet! Vi hoppas ni hjälper oss uppnå vårt mål!
Lotz Of Love
Team R.A.C Sweden
Läs mer om Rock Against Cancer på vår FB sida

https://www.facebook.com/rockagainstcancer/?ref=aymt_homepage_panel

Många av oss har på ett eller annat sätt möt den fruktansvärda sjukdomen cancer. Direktimporterat från helvetet! Vi från R.A.C tänker på er alla drabbade varje dag. Vi har genom årens lopp haft förmånen att träffa så många tappra kämpar därute och man önskar man kunde lyfta fram er alla så folk kan se vad ni går igenom och vilka kämpar ni är. Både drabbade och familj. Gör ont i hjärtat bara man tänker på det!

Men man gör vad man kan! En tjej/kvinna R.A.C kom i kontakt med för något år sedan har berört oss lite mer än allt. Varför ni kanske undrar?
När vi pratade med henne första gången kommer vi aldrig glömma hennes ord…

Varje bra dag är en frisk dag!! Och vi bara tänkte wow…Vilken inställning.
Vi vill ni skall läsa storyn om hennes kamp från start och hur hon likväl lyckas bibehålla den positiva inställningen till livet trots allt. Och mer omsorgsfull människa om andra trots sin sjukdom har vi sällan stött på. Därför vill vi hedra henne med fokus på barnen enligt hennes egen önskan. Därav kommer vi ställa till med ett event/konsert i hennes hemstad Sandviken under namnet Tribute to Sofie and friends. För även om vi vill hedra Sofie så är detta något vi gör för the kidz!

Vi har även i samband med detta skapat denna insamling.
Dagen från helvetet för Sofie med familj var den 24 oktober 2008. Dagen som förändrade allt för henne och dem.
Sofie kommer aldrig glömma den läkare som uttalade orden "De förändringar vi funnit är maligna - men vi behöver göra mer tester för att veta på vilket sätt". Ni som varit drabbade på ett eller annat sätt vet vad de orden innebär…… Nattsvart. Ridå ner.
När vi frågade om bakgrunden om varför hon sökte läkarhjälp så berättade hon om att kroppen under en längre tid känts kroniskt trött, förkylningarna avlöste varandra och från att ha varit en energisk, glad, social person som tyckte om att röra på mig, fann hon att hon isolerade sig mer och mer.. Hon orkade inte helt enkelt. Säkert många som känner igen sig i detta tyvärr!
Efter ett tag började en knöl växa i lymfkörteln på halsen på henne och frustrationen o maktlösheten växte.
Som hos så många andra fortsatte livet som vanligt - för "det vänder ju snart". Det gör ju alltid det. Eller hur?
När hon väl tvingades iväg till hälsocentralen, fick hon höra både en och två gånger att det är normalt att lymfkörtlarna sväller under förkylningar. Man blir trött på den Svenska sjukvården ibland!
Men det visade sig aldrig vända.
Flera besök, byte av hälsocentral och en ny läkare senare, så kom remissen till Ö-N-H med operation av "knölen. Beskedet kom på mindre än två veckor. Det är malignt......
Dagarna efter avlöstes av noggranna undersökningar med både blod- och ryggmärgsprover innan den slutgiltiga diagnosen blev fastställd.
Efter att ha frågat Sofie säger hon så här själv om tankarna då diagnosen var klar.
" Jag fick höra Sofie, du har något som kallas KLL och som står för kronisk lymfatisk leukemi.
Det är en cancerform som sitter i blodet, benmärgen och lymfkörtlarna. Du kommer aldrig bli frisk från den, men det positiva är att den i långa perioder kan vara lågmalign och du kan leva som vanligt. Det är en snäll cancer Sofie och om det en dag skulle bli illa, så är det oftast inte cancern själv, utan en infektion som orsakat det pga att du nu är extra infektionskänslig.
Vad ”fan” är en snäll cancer?
Alla hennes nära och kära samlades för att tillsammans prata om det fruktansvärda besked som getts.
Det har varit extremt viktigt för Sofie att från första stund vara öppen med allt, såväl det som händer i kroppen som alla tankar o känslor. För cancer drabbar alla i hela familjen. Detta skall man aldrig glömma!
Där och då började en livsresa för henne och hennes familj. En tid där tankar och känslor, mående, åkte berg och dalbana.
Där ena dagen kändes som den högsta vinsten på lotto, medan nästa var fylld av ilska och frustration. Och ni är säkert många därute som känner igen er i detta tyvärr.
Varför och hur ska man kunna leva med att ha denna sjukdom i sin kropp dagligen - resten av livet? Där man aldrig kan veta från ena dagen till den andra, är den lugn idag eller är just idag dagen som kräver den viktigaste kampen för livet?
Sofie präglas ofta av tankar om det ens rätt att känna sig så, när så många andra är mycket sjukare och just nu kämpar för sina liv? Just dessa tankar och känslor hon förmedlar gör att man känner en sådan enorm respekt för henne. För trots sin egen sjukdom tänker hon på andra i första hand.
8 år har gått. Sofie har genomgått två olika behandlingar, legat på sjukhus 3 ggr och varit med om en stor leveroperation orsakad av infektioner i en normalt sett "ofarlig" cysta.
När vi frågade Sofie om hennes tankar i dag så svarade hon följande,,,,,
"Vi har bestigit berg vi inte trodde var möjliga och kommer så fortsätta göra. Vi har varit tvungna att välja det och dom som är bra för oss.
Vi skjuter inte upp det vi vill göra, utan unnar oss här och nu. En lärdom vi brinner för att dela med oss av till alla vi kan. Att kunna njuta av och ge av allt det fina vi fått.
Ett liv som inte varit möjligt utan en fantastiska familj och vänner som lever i detta med oss. Min syster som frivilligt tog ryggmärgsprovet, ifall en transplantation av benmärg blir nödvändig.
Mina barn som kämpat och kämpar så tappert och mamma som varit o är så orolig, men aldrig låter hoppet och tron svika.
Min man, som på det mest maktlösa sätt hanterat vardagen med allt slit det innebär, utan att någon gång tillåtit mig känna att jag sviker familjen med dåligt samvete.
Tillsammans har vi gjort denna resa från dag ett, och tillsammans är vi alla så mycket starkare. För det är allas sjukdom.
Vi skulle kunna leva under skuggan av rädsla och oro, men var vore kvaliteten då?
Varje bra dag är en frisk dag - den finaste gåvan av alla och det är vi själva som väljer vad vi fyller den med. Det är nu som räknas."
Sofies högsta önskan? Orden "Du är frisk nu"
Med detta sagt med en tår på kinde3n kommer vi från Rock Against Cancer som sagt göra allt genom kommande event, insamlingar och försäljningar göra allt för att uppmärksamma denna hemska sjukdom och allt överskott kommer OAVKORTAT gå till Barncancerfonden.
Vi hoppas ni är med oss på resan och till alla er som kämpar därute. Vi tänker på er och gör allt vi kan för att det skall bli bättre
UNITED WE STAND!
Lotz Of Love
Team R.A.C Sweden

Senaste bidragen till insamlingen

  • Anonym

    Magnusson/Hedström

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!