Insamlat hittills: 44,000 kr

88%

Mål: 50,000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 50,000 kr
125 personer stödjer denna insamling

Oscar - En överlevare

Hej! Jag heter Oscar. Det var en stor dag när jag hösten 2013 blev utskriven från barnonkologen i Stockholm, vilken jag tillhört i nästan hela mitt liv. I samband med det bestämde jag mig för att jag ville ge något tillbaka. Jag är en överlevare och nu vill jag bidra till att fler överlever! Den här insamlingen är första steget. Hjälp mig gärna att stödja Barncancerfondens värdefulla arbete. De bidrar inte bara till att forskningen går framåt och att barn som drabbas av cancer skall få tillgång till den bästa vården utan också till att vi skall kunna må så bra som bara möjligt när vi är på sjukhuset för att få våra tuffa behandlingar. ALLT som får det att kännas bättre när man är på sjukhuset är en viktig del för tillfrisknandet, när man mår pyton av cellgifterna och bara vill äta det man är riktigt sugen på, när man inget hellre vill än att leka men bara orkar ligga och titta på tv, när man har orken att leka, men måste sitta fast i droppställningen fyra dagar i sträck... Här betyder Barncancerfondens insatser jättemycket! Stort tack till alla er som bidrar, det betyder mycket för mig!

Min historia…

Livet är fullt av utmaningar men för mig känns ingenting omöjligt med tanke på att jag klarat den värsta utmaningen av alla. Jag överlevde cancern...

Idag har jag ett arbete som jag trivs med, och min fritid ägnar jag åt min stora passion, musik, jag tränar ofta och så leder jag ungdomar i kyrkan. Men, jag har en historia som jag bär med mig resten av livet. 

1996, när jag var ca 1,5 år fick jag diagnosen ALL (Akut Lymfatisk Leukemi) och påbörjade min cellgiftsbehandling från ena dagen till den andra och under 2 år framåt.

Cellgifter är ett nödvändigt ont för att behandla cancer. När man får cellgifter, slås bl a kroppens immunförsvar ut och man blir extremt infektionskänslig. Många som får infektioner klarar dem med en antibiotikakur. Jag hade maximal otur och efter ca fyra veckors behandling fick jag en infektion, en sk. sepsis, en bakterie i tarmen orsakade en blodförgiftning som slog ut hela min kropp. Jag fick tre hjärninfarkter eftersom jag drabbades av syrebrist och vid ett par tillfällen stannade mitt hjärta. Efter ca en månads intensivvårdsbehandling, varav flera veckor i respirator, vände det.

Det var en lång resa tillbaka, först att alls ta sig tillbaka till livet, allt det vanliga som jag kunde tidigare, se, prata, sitta, stå, gå, röra mig, och sedan den långa rehabiliteringen och pågående habilitering som jag alltid kommer att få jobba med. Hjärninfarkterna begränsar mitt liv idag, ett synbortfall, jag har motoriska begränsningar, jag blir hjärntrött och att skapa struktur i vardagen är en stor utmaning för mig.

Men, det VIKTIGASTE var att jag blev frisk från cancern och jag vill verkligen göra vad jag kan för att stödja cancerforskningen så att fler kan överleva och att behandlingarna kan bli mindre riskfyllda för de som drabbas. 

Genom att engagera DIG och bidra till min insamling hjälper vi förhoppningsvis, tillsammans, fler att överleva.

Stort tack på förhand för ditt stöd! 
//Oscar

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anders Lundblad

  Louise Eriksson

  Mamma

  Tack för att du finns Oscar! ❤️

  fam Hellström

  Till minne av Oscars mormor Eva Kylberg

 • Sara Österman

  Sara

  Åsa

  Tacksam för att forskningen kan fortsätta och rädda fler liv via ditt initiativ!

  Hellströms

  Anonym

  Richard

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!