Insamlat hittills: 60 390 kr

302%

Mål: 20 000 kr

Jag vill bidra
397 dagar kvar att stödja
Målsättning: 20 000 kr
326 personer stödjer denna insamling

Hjälp oss i kampen mot barncancer

Den här insamlingen startades i samband med den internationella barncancermånaden i september 2023, för vår dotter Olivia och alla andra barn som drabbas av cancer. Olivia dog i oktober 2023 till följd av sin leukemi. Hon blev 2 år och 2 månader gammal.

Olivia insjuknade i en svårbehandlad form av leukemi i oktober 2021, när hon bara var 2,5 månad gammal.

Cancern tog så mycket ifrån oss under Olivias två år i livet. En enormt tuff behandling inledningsvis, återfall, stamcellstransplantation och sen ännu ett återfall. Oro, rädsla, hopp och förtvivlan har blandats och det sista hoppet stod till det allra senaste inom cancerforskning, CART-cellsbehandling. Men tyvärr kom vi aldrig dit. Den 27 september fick vi beskedet att det inte fanns mer att göra för att bota Olivia. Cancern spred sig för snabbt och Olivias T-celler klarade inte av behandlingen för att bli CART-celler. Olivia somnade in på centralsjukhuset i Karlstad den 18 oktober 2023. 

Mitt i allt det svarta som sorgen efter Olivia fört med sig finns också minnena av all glädje som vi fick uppleva med henne. Vi har själva fått se vilken betydelse forskning har för barn som Olivia med svårbehandlad cancer, då Olivia har fått ta del av behandlingar som inte hade varit möjliga för bara ett par år sen. Trots alla komplikationer och omfattade behandlingar mådde Olivia väldigt bra under stora delar av behandlingstiden och hon fick chansen att utvecklas som vilken 2-åring som helst. Olivia var rolig, busig, nyfiken, orädd, bestämd och social. Hon lämnar ett enormt tomrum efter sig.

85% av alla barn som får cancer överlever. 15% gör inte det. Olivia blev en av dom. Barncancerfonden stödjer den forskning som behövs för att fler barn ska överleva cancer. Dessutom bidrar de med stöd till drabbade barn och familjer. Vi vill därför fortsätta att samla in pengar till Barncancerfondens enormt viktiga arbete, för barn och cancer hör inte ihop. 

Senaste bidragen till insamlingen

 • Farmor och Farfar

  ❤️❤️❤️

  Familjen Eriksson/Andersson

  Fam. Häggroth Ljungné

  Linn Martinsson

 • Juni

  Kärlek till er ❤️

  Paulin & Harry

  All min styrka och kärlek till Olivia och hela familjen!

  Anonym

  Stor kram till er! / Lovisa Liljegren

  Mamma och pappa ♡

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!