Insamlat hittills: 12 700 Kr

159%

Mål: 8 000 Kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 0 Kr
21 personer stödjer denna insamling

Morgans insamling

När Morgan var 10 år kom han hem från skolan med en fantastisk målning på en glad och handlingskraftig gris med händer på huvudet, en yxa på magen och gigantiska fötter.
På sommarlovet två år senare fick Morgan cancer. Morgan fortsatte att älska livet. Varje dag var värd många skratt eller åtminstone något leende, utom möjligen den sista.
Morgans glädje finns kvar i hans målning. Vi har målat den i olika färger och sedan låtit trycka upp den i två mindre storlekar som lämpar sig som söta tavlor eller kort. Bidra till barncancerfonden och håll minnet av Morgans vänlighet och styrka levande.

Sommaren 2014 fick Morgan en form av cancer som heter Non-Hodgkins Lymfom. Det började med att en lymfkörtel i hans bröst växte.
Att häva tumören och motverka cancern krävde tung intravenös cytostatika under sex månader. Efter det följde en behandling med cytostatika i tablettform i ytterligare ett och ett halvt år. Planen var att Morgan skulle vara frisk vid sommaren 2016.
Men livet tog en annan riktning. I januari 2016 kom tumören tillbaka. En intensiv tid av intravenös cytostatika tog vid igen, men tumören kunde inte bringas under kontroll.
Tidigt måndagen den 11 i April 2016 fick vi veta att det inte fanns mer att göra. Nu var det dags för Morgan, den minsta och klokaste av oss, att ta steget vidare.
Morgan slutade andas på Valborg.

När ett barn eller syskon går bort så innebär det inte att de försvinner. De finns fortfarande och deras närvaro är stark, men de finns inte i verkligheten längre. I vår familj är Morgans närvaro stark.

Om ni vill minnas Morgan och bidra till barncancerfonden genom Morgans kort så finns de i fem färger och två storlekar. De allra minsta korten (8,5 cm x 5,5 cm) finns i förpackningar om 5st (en i var färg). En rimlig gåva till barncancerfonden för ett paket kanske kan vara 100 kr.
De lite större korten (13,9 cm x 21,6 cm) finns i alla fem färgerna. En rimlig gåva till barncancerfonden kanske kan vara 40 kr för ett kort.

Skicka en notis till mig med vilka kort ni vill ha, bifoga ett frankerat och adresserat kuvert (kom ihåg ett stort kuvert till de stora korten och en notis om vilken bakgrundsfärg) så skickar jag dem till er:
Helena Granlund, Mårdtorpsgatan 55, 584 32 Linköping

Läs gärna mer om Morgans insamling och se fler bilder på www.morgangranlund.se

Senaste bidragen till insamlingen

 • Carina och Håkan

  Jiri

  Billy

  Ulla, Vicke och Roland

  Torsten och AnnBritt

  Helena Granlund

  Sofia Nilsson

  Linda Sjödin

  Annie Pilemalm

  Alexandra

  Anonym

 • Joel Wetterström

  Kunder på Waynes coffe, Akademibokhandeln, Lilla bazar och Lättsam i Linköping

  Helena Falk

  Ryds-dagen

  Sandra Öberg & Roger Karlsson

  Pia & Victor

  Mona

  Anonym

  Nina

  Dennis & Magdalena

Se alla som bidragit till insamlingen