Insamlat hittills: 17 250 kr

17%

Mål: 100 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 100 000 kr

Lilla Marc

Vår glada, envisa lilla Marc finns inte mer. Han insjuknade vid 1½ års ålder i akut myeloisk leukemi (AML). Efter behandling i sju månader blev han frisk och lekte och busade åter med sin tvillingbror. Ett år efter friskförklaringen kom sjukdomen tillbaka. Marc klarade med gott mod av en ny sju månader lång behandlingsperiod mot AML, då han bland annat fick nya stamceller från en donator för att den nya benmärgen skulle vara frisk. Men komplikationer tillstötte och plötsligt gick Marc bort vid 3½ års ålder. Vi alla, mamma, pappa, hans tvillingbror, släkt, vänner och alla andra som känt honom kommer alltid att ha honom med oss.

Det var inte alltid lätt att förstå sjukdomen och behandlingen, särskilt inte med olika terminologi i Sverige och i Spanien, där han bodde. Vi i Marcs familj har fått ovärderligt stöd från Barncancerfondens medarbetare med samtal som bidragit till att vi kunnat förstå vad som hänt under sjukdomsprocessen. Det har gjort det lättare för oss att hela tiden möta Marc med lugn, tillförsikt och den glädje som vi vill ha med oss i mötet med små barn. Marcs eget bejakande väsen och upptäckarglädje var ändå alltid det viktigaste. Marc tyckte att traktorer och tåg både på Youtube och i verkligheten var jättekul! Till mamma ropade han TREN på spanska, till farmor eller pappa hojtade han TÅG på svenska.

Initiativet till den här insamlingen har jag, Marcs farmor, tagit eftersom vi vill bidra till att andra sjuka barn och deras familjer ska kunna få hjälp av Barncancerfonden. Barncancerfonden drivs enbart med skänkta pengar och hjälper inte bara med mentalt stöd utan är framför allt den största bidragsgivaren till forskning om barncancer. Visionen är att barncancer inte ska vara något att oroa sig för. Jag önskar att det hade varit så redan nu!

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Erika

  Anonym

  Åsa och Olivia Sandberg

  Anonym

  Sandra

  Anonym

  farmor

 • Anonym

  faster/gudmor Erika

  Anonym

  Maria,Bosse,Rasmus,Elliot

  Anonym

  Kicki och Stephen Wallman

  Anonym

  Christina Almgreen

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!