Insamlat hittills: 503 226 kr

101%

Mål: 500 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 500 000 kr

Lilla Elsa

Den 13 augusti 2010 stannade världen. Min dotterdotter Elsa, 3½ år, fick diagnosen myleoisk leukemi. Hennes tvillingsyster Tyra säger att Elsa nu ligger på sjukhus för att doktorn ska "ta bort baseluskan som kryper i Elsas ben". Den första cellgiftsbehandlingen har genomförts men Elsa har en lång och svår kamp framför sig. 

Att ditt barn eller barnbarn kan få cancer är alltför ofattbart för att man ska ta till sig. Men jag vet nu att det händer. Även om prognosen nu förtiden är mångfalt bättre än tidigare, är leukemi fortfarande en allvarlig sjukdom som tyvärr ibland leder till döden. För att fler drabbade ska kunna botas och sjukdomen kanske till och med förebyggas behövs mer forskning, och för forskning behövs pengar. Därför startar jag denna insamling. 

Lämna ett bidrag Du också! 

For information in english copy and paste: 
http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Information-in-english/ 

2010-09-13 Målet 10.000kr är redan uppnått, så nu höjer vi ribban! Tack alla ni som bidrar. 

2010-10-13 Insamlingsmålet har uppnåtts-igen! 25000 kr gränsen är sprängd för länge sedan, så vi höjer ribban på nytt! 
Elsa har just varit inne för sin andra behandlingsomgång, och hon kämpar som en tiger. Att det kan finnas så mycket kraft i en så liten människa! Men hon har gott stöd från alla omkring sig-mamma, pappa , Tyra och alla ni andra som på olika sätt bidrar till att göra livet lite lättare denna tunga period. Tack! 

2010-11-19 Tredje ronden har just startat. Nu är det tungt artilleri som gäller så det kommer att bli jobbigt för Elsa och förstås även för hennes föräldrar. Visa gärna ert stöd genom att ge ett bidrag till den forskning som gör behandling möjlig. 

2010-12-11 Elsa har drabbats av en svår infektion - oklart riktigt vad- och har haft hög feber i över en vecka. Läkarna arbetar intensivt med att hitta rätt behandling för att få infektionen at ge med sig. Under någon dag verkade de ha lyckats, och Elsa var feberfri, sen steg febern igen. 

Planeringen inför julen blir lite annorlunda i år. Ingenting känns lika viktigt som tidigare, utom att få vara med Elsa och hennes familj. Det blir inga julkort i år, de pengarna och julklappspengarna skänker vi till forskningen. 

Tänk på Barncancerfonden du med! 

2011-03-21 Elsa har fått återfall. Andelen elakingar har ökat och läkarna ska ta ställning till en eventuell benmärgstransplantation. Orden räcker inte till för att beskriva hur det känns just nu. Den fasta övertygelsen om att allt kommer att ordna sig vacklade för ett ögonblick, för att efter någon dag börja återvända. 

Elsa är en tiger! Det kommer att gå bra! 

Tack vare moster Jennys födelsedag är målet för insamlingen åter nått, men precis som Elsa nu måste göra så kraftsamlar vi inför en ny etapp. 70 000 klarar vi, eller hur? 

2011-05-14 I slutet av April nådde vi 70000 kronor- tack alla givare! Men Elsa har blivit sämre och fått ytterligare en diagnos, MDS. Nu är en allogen stamcellstransplantation den enda möjliga utvägen, och en sådan är planerad till v 24, förutsatt att givaren klarar de slutliga testerna. 

Elsa ligger inne nu för en femdagarskur med fem olika cytostatika, vilket förhoppningsvis ska hålla henne i någorlunda form fram till transplantationen. Då kommer man att inleda med att slå ut hela hennes immunförsvar, vilket som ni förstår gör henne myckt känslig för infektioner. Man räknar med att Elsa kommer att vara isolerad i upp till åtta veckor på sjukhuset i Huddinge där transplantationen ska ske. I Huddinge finns inte samma möjlighet att välja olika barnvänliga måltider som det gör på Astrid lindgren i Solna, därför uppmanas släkt och vänner att förutom att skänka pengar till insamlingen också laga och frysa in matlådor. 

Målet är nu höjt till 100 000 kronor. Bidra du med! 

2011-06-09 Det blev ingen transplantation, Elsas värden är för dåliga. Istället får hon nu behandling med något nytt preparat som ges i form av två sprutor (!) om dagen. De första sju dagarna har just klarats av, nu väntar en tid av ovisshet fram till nästa benmärgsprov den 27 juni. 

Fortsätt bidra till kampen mot cancer! 

2011-07-12 Det nya preparatet hade inte önskad effekt och strax innan midsommar fick Elsas föräldrar besked om att cancercellerna tagit överhanden. Vad som återstod var en sista behandling med starka cellgifter. Om den gav resultat skulle man försöka med transplantation, om inte fanns inget mer att göra. 
Behandlingen påbörjades omedelbart, sen följde 10 dygn av närmast olidlig väntan på nästa benmärgsprov. Svaret på provet drog ut på tiden, men i fredags fick vi svaret att det inte innehöll vare sig bra eller dåliga celler!!! 
Transplantation planeras nu till den 5 augusti, under tiden fram till dess håller vi tummarna för att inga elakingar hinner växa till sig. I morgon har Elsa tid för nytt benmärgsprov. 

Kusin Moa ska döpas på lördag och som gåva önska hennes föräldrar bidrag till lilla Elsas insamling. Bidra Du också! 

2011-08-04 I morgon! Vi har nått det magiska datum då Elsa ska få nya, friska celler från en okänd givare. En allogen stamcellstransplanation går till så att Elsa får givarens celler som ett vanligt dropp. Eftersom Elsas nu inte har något immunförsvar kommer det att krävas lång tids isolering, och det finns risk för allvarliga komplikationer. Men framförallt -nu finns en chans att Elsa blir frisk! 

Fortsätt bidra till kampen mot cancer! 

2011-08-22 Kampen fortsätter! Den 5 augusti fick Elsa de stamceller som kan komma att rädda hennes liv. Vi tackar den anonyma donator som gjorde detta möjligt! Vi tackar också alla givare som bidragit till att insamlingen än en gång nått målet . 

Men Elsas kamp är inte över i och med transplantationen. Hon ligger nu isolerad på Huddinge sjukhus, och har nyligen drabbats av en inte oväntad komplikation kallad GVH som innebär att benmärgen reagerar mot att befinna sig i en främmande kropp och försöker göra sig av med den. För Elsas del innebär det just nu att hon har ont i magen, utslag på kroppen och svårt att kissa. Men läkarna har satt in motåtgärder i form av cortison och kateter. Just nu överväger man om man ska lägga in Elsa på intensiven. 

För oss andra finns inte så mycket att göra mer än att hålla alla tummar och tår och be till alla gudar och gudinnor att allt ska gå väl! En mer handfast sak vi kan göra är att fortsätta bidra till forskningen och kampen mot barncancer! 

Målet är höjt till 150000! Bidra Du med! 

2011-09-26 Efter flera allvarliga komplikationer skrivs Elsa idag ut från sjukhuset! I helgen var Elsa hemma på sin första permission efter drygt 8 veckors isolering. Vilken lycka! 
Ännu är förstås inte kampen över, Elsa medicinerar och åker till sjukhuset varannan dag för provtagning. Restriktionerna är stränga, men - hon är hemma och hon mår bra! 

Glöm för den skull inte att bidra till forskningen! 

2011-10-19 Läkarna har givit upp hoppet om att Elsa ska klara kampen. Igår kom det fruktade beskedet, och det kom som en blixt från en klar himmel! Eller kanske inte ändå. Visst har vi alla varit medvetna om att det funnits stor risk för återfall, men Elsa tycks ju må så bra!? I helgen var Elsa hos oss för första gången på evigheter. Hon dansade magdans, lekte, sprang och var glad och det var så underbart att se. Ett litet orosmoln försökte sticka upp vid horisonten i form av provsvar som visade att de vita blodkropparna minskat dramatiskt, men enligt läkarna skulle det kunna bero på en infektion. Vi vägrade släppa in oron och njöt av en helg tillsammans. Walter gjorde världens godaste pizza och vi firade moster Amandas födelsedag. 
På måndagen fick vi veta att man funnit blaster - omogna celler- och vi började förstå att något var fel. Elsa åkte med pappa till Huddinge och nya prover togs. Och så igår, domen vi fruktat i över ett års tid. Vår lilla tiger kommer inte att finnas med oss så länge till, om inte ett mirakel inträffar. 

Fortsätt bidra till Barncancerfonden 

2011-11-12 Igår den 11 november kl 15.22 somnade vår lilla tiger in för sista gången. 

Elsa dog hemma omgiven av sina familj. De sista veckorna blev fina och innehållsrika, genom Min Stora Dag fick Elsa och hennes familj en oförglömlig helg bland djuren på Kolmården. Elsa hann även med att åka brandbil och träffa Idolerna på TV. Förra helgen var det " trick or treat" i grannskapet, och de som inte hade godis hemma uppmanades av Elsa att ge en slant istället. Det är också vad hennes mamma ber om nu. Genom bidrag till cancerforskningen kan vi förhindra att fler barn, föräldrar och syskon hamnar iden situation där Emma, Walter och lilla Tyra nu befinner sig 

Nu är lilla Elsas tuffa kamp över och hon har äntligen fått ro. Vi kommer att bära henne med oss i våra hjärtan varje sekund. Elsa har under sin korta tid på jorden berört så många genom sin kärlek och sitt mod. 

Himlen har fått en ny ängel, den vackraste av dem alla. Saknar dig redan älskade Elsa!

2011-11-20 Idag var Elsas dödsannons införd i DN. Begravning sker i Bromma kyrka den 1 december kl 11.00. Som minnesgåva ber Elsas föräldrar om bidrag till barncancerfonden. 

Målet 150 000 kr är nått, men för att alla ska förstå att det fortfarande går att skänka pengar till insamlingen höjer vi målet på nytt. 

2012-01-20 Tio veckor. Tiden går båda fort och oerhört långsamt. Det är så svårt att förstå att jag aldrig mer får höra din röst eller känna dina små armar runt min hals när du viskar "jag älskar dig, mormor Ingring". Jag saknar dig så oerhört, lilla Elsa ! Min saknad delas av så många, inte minst dina föräldrar och din tvillingsyster Tyra, alla andra släktingar men också av kompisar och vänner. Musabiten har sagt till mig att hon gråter ibland på kvällarna, men att hon hoppas att du har det bra däruppe i kuddrummet och har en ny prinsessklänning varenda dag. Vi älskar dig Elsa  

Fortsätt bidra till kampen mot cancer! 

2012-03-21 Idag är det precis ett år sedan vi fick veta att elakingarna kommit tillbaka. Det har gått 4 månader och 10 dagar sedan du lämnade oss, och saknaden blir större för varje dag som går. På måndag den 26/3 kl 20.00 sänds ditt avsnitt av Sofias Änglar på femman. En trailer finns redan nu att beskåda på kanal 5 play. Det kommer att bli konstigt, och hemskt men ändå ser jag med bävan fram emot att se dig på TV. Jag vill också tacka kanal 5 som så generöst bidragit till att insamlingen än en gång nått sitt mål som den här gången var 300.000 kronor. 
Ikväll och imorgon blir det teater om rasism, en föreställning av två elever på Staffangymnasiet i Söderhamn vilken tillägnats ditt minne. Överskottet kommer att gå till denna insamling ( se länk nedan)https://www.facebook.com/#!/events/164727710310091/). 

Vi höjer insamlingens mål till 400 000 kronor så alla förstår att det fortfarande går att ge bidrag till forskningen och till aktiviter för de sjuka barnen och deras föräldrar. Bidra Du också! 

2012-04-01 I måndags sändes ditt avsnitt av Sofias änglar, och jag har efter det sett praogrammet och uppföljningen otaliga gånger på kanal5play. Det var sorgesamt men fantastiskt att se Dig igen Elsa, och programmet har resulterat i massor av bidrag till Barncancerfonden! Varje gång jag loggar in har summan höjts, och snart når vi 400.000 kronor. Ikväll kl 19.00 sänds reprisen, och jag antar att det innebär ännu fler bidrag varför vi höjer målet på nytt. 

Nu satsar vi på en halv miljon! Det klarar vi, eller hur? 

2012-08-05 Ett år har gått sedan Elsas benmärgstransplantation. Jag minns hur hoppfulla vi var, och hur vi nästan höll andan och vägrade ta in att det kanske inte skulle fungera. Elsa kämpade som en tiger mot biverkningarna, och jag var så oerhört rädd att komma med någon smitta att jag inte vågade besöka Elsa mer än två gånger under de åtta långa veckor Elsa låg isolerad. Men vi skickade bilder till varandra med hjälp av MMS varje morgon. Bilderna tittar jag på nu och minns Elsas kamp som tyvärr inte ledde till någon varaktig förbättring. Elsa hann i alla fall vara hemma från sjukhuset tre veckor innan återfallet kom och sedan ytterligare tre veckor innan hon avled den 11/11 2011. 
För att hedra Elsas minne, och för att på något sätt försöka förhindra att andra barn och deras familjer drabbas av samma öde fortsätter vi att samla in pengar till Barncancerfonden i Elsas namn. Snart har vi tillsammans dragit in en halv miljon! Bidra Du också! 

121109 På söndag har det gått ett ofattbart tungt och sorgesamt år sedan lilla Elsa lämnade oss. Jag sökte efter ord för att uppdatera insamlingen, sen såg jag att moster Jenny redan gjort en fin sammanfattning som jag fått lov att publicera här: 

"Älskade Ängel. 
Nu är den här jobbiga tiden här, när allt påminner om den svåra tiden vi hade för ett år sen, den sista tiden du fanns hos oss. Just denna dag betyder så mycket för mig, den sista dagen vi fick tillsammans när du fortfarande var ”pigg”. Det känns lite som din och min dag. Jag tog ledigt från jobbet för att få vara med dig, och jag sög åt mig varenda sekund och tänkte att just den här stunden ska jag minnas när du är borta, som om jag försökte hålla dig kvar för allt jag var värd. Och jag minns allt, vi spelade data, vi läste, vi gick en promenad med dig i vagnen i solnedgången och du sa att himlen brann och du och Tyra ylade som små vargar Jag fick njuta av din närhet eftersom att du ville sitta i mitt knä hela tiden. Jag sniffade på ditt fjuniga huvud och grät inombords. Två dagar senare var du så dålig att jag inte vet om du var medveten om att jag var där. Sen kom den hemska fredagen 11-11-11, då vi hela familjen satt hos dig när du tog ditt sista andetag. Så fruktansvärt jobbigt men jag är så oerhört tacksam att jag fick vara hos dig då. Du fick vara kvar hemma med hela tjocka släkten i nästan ett dygn innan det var dags att lägga dig i kistan, om möjligt så var det ännu jobbigare än när du gick bort. Du hade på dig den fina prinsessklänningen jag köpte till dig tre månader tidigare. Så fin, men det var ju inte meningen att du skulle begravas i den, tanken var att du skulle skutta runt och dansa i den FRISK! 
Det har varit ett tungt år. För din mamma, pappa och Tyra, men även för oss andra som älskar dig så. Mycket har hänt, både bra och dåligt, och vi kämpar på med vår sorg, alla på olika sätt. Jag tänker på dig varenda dag och jag är så tacksam att jag fick ha dig i mitt liv även om det var alldeles för kort tid, fina, kloka, vackra, smarta, modiga lilla kämpe. Jag försöker ta vara på varje dag på bästa sätt för man vet aldrig hur många dagarna blir, men döden skrämmer mig inte lika mycket längre, jag vet ju att du finns där någonstans och väntar på oss ? " 

Om du vill hedra Elsas minne på söndag gör du det lämpligen med ett bidrag till lilla Elsas insamling. 

130821 Tänk att tiden går , trots allt! Din mamma påminde oss idag om att du skulle börjat skolan igår, tillsammans med din tvillingsyster Tyra som fick gå dit utan dig. Men Tyra behövde inte gå dit ensam som du vet, hon hade Angelina vid sin sida. Och snart föds din lillebror. Så glad du skulle ha varit över att få en liten bebis att gosa med! Livet här på jorden går vidare som du ser, men vi bär för alltid med oss dig i våra hjärtan. Älskarde lilla Elsa! 

Insamlingens slutdatum förlängs för att ge alla chans att bidra så att måler på en halv miljon till forskningen om Barncancer ska uppnås! 

2013-12-26 idag är det sju år sedan du och Tyra föddes. Jag minns fortfarande den glädje och förundran jag kände när jag första gången såg er, såna perfekta små underverk! Att ett sådant mirakel inte kunde vara för evigt föll mig aldrig in. Tre födelsedagar har Tyra nu firat utan dig, den femte, sjätte och sjunde. Otroligt nog går livet här på jorden vidare. Vi satte blommor på din grav idag Elsa, och där blir den saknad så många känner synlig i form an små änglar, grodor och barnteckningar. Du var och kommer alltid att vara så ofattbart älskad  

Doneren an het Zweedse kinderkankerfonds 
Nederlanders kunnen alleen de eerste optie kiezen: "Ge med kontokort eller direktbetalning!". Dit betekent dat je met een kreditkaart (Visa of Mastercard) wilt betalen. Niet moeilijk hoor! Scroll een stukje naar beneden en onder "Ge med kontokort eller direktbetalning!" moet je kiezen of je wel of niet je naam op gullegevers lijst wilt hebben. Vul je naam in of klik de optie aan dat je je naam niet op de lijst wilt hebben ("Nej, inget namn i givarlistan"). Klik daarna op "Till betallösningen Privat" (of als je een bedrijf hebt wat de donatie maakt op "Till Betallösningen Företag"). 

Je komt nu bij een pagina waar je wat dingen moet invullen. Alleen de vragen die een * hebben zijn verplicht om in te vullen, de rest mag je over slaan. 
Belopp: Bedrag. Kies er eentje of vul een eigen bedrag in (Valfritt belopp). 
(één euro is negen Zweedse kronen, kortom aantal euro's dat je wilt geven keer negen)
Förnamn: Voornaam 
Efternamn: Achternaam 
E-post: Email address 
Gatuadress: Straatnaam 
Postnummer: Postkode, vul in 44834 (geen letters) 
Land: Land 
Ga verder door op "Gå vidare" te klikken. 

Nu kies je dat je met kreditkaart Visa of Mastercard wilt betalen (Välj Betalsätt). 
Kort: Kreditkaart Visa of Mastercard 
Ga verder door op "Gå vidare" te klikken. 
Controleer of alles klopt en keur goed door op ¨Godkänn¨ te klikken. 

Nu kom je op een superveilige betaal site. Vul je gegevens in. 
Korttyp: Soort kaart, Visa of Mastercard. 
Kortnummer: het kreditkaartnummer. 
Kortinnehavarans namn: naam van de kaarthouder. 
Giltighetsdatum: Geldigheidsdatum. 
CVC: De drie laatste cijfers op de achterkant van de kaart. 

Klik op ¨Betala¨, over ongeveer 10 minuten verschijnt je donatie al op de computer. Je krijgt ook een bevestigingsemail op het email adress dat je hebt ingevuld. Je kunt ook altijd het nummer van de Zweedse kinderkankerfonds bellen +46 8 584 209 00 en dan helpen zij je verder om een donatie te geven aan deze 'eigen inzameling' ("Egen insamling¨). 

Elsa en alle andere kinderen met kanker over de hele wereld bedanken je hartelijk. En wij bedanken Elisemooi's ouders voor het nederlandse text. Dank u wel! 

Bidra till insamlingenn 13 augusti 2010 stannade världen. Min dotterdotter Elsa, 3½ år, fick diagnosen myleoisk leukemi. Hennes tvillingsyster Tyra säger att Elsa nu ligger på sjukhus för att doktorn ska "ta bort baseluskan som kryper i Elsas ben". Den första cellgiftsbehandlingen har genomförts men Elsa har en lång och svår kamp framför sig. 


Att ditt barn eller barnbarn kan få cancer är alltför ofattbart för att man ska ta till sig. Men jag vet nu att det händer. Även om prognosen nu förtiden är mångfalt bättre än tidigare, är leukemi fortfarande en allvarlig sjukdom som tyvärr ibland leder till döden. För att fler drabbade ska kunna botas och sjukdomen kanske till och med förebyggas behövs mer forskning, och för forskning behövs pengar. Därför startar jag denna insamling. 

Lämna ett bidrag Du också! 

For information in english copy and paste: 
http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Information-in-english/ 

2010-09-13 Målet 10.000kr är redan uppnått, så nu höjer vi ribban! Tack alla ni som bidrar. 

2010-10-13 Insamlingsmålet har uppnåtts-igen! 25000 kr gränsen är sprängd för länge sedan, så vi höjer ribban på nytt! 
Elsa har just varit inne för sin andra behandlingsomgång, och hon kämpar som en tiger. Att det kan finnas så mycket kraft i en så liten människa! Men hon har gott stöd från alla omkring sig-mamma, pappa , Tyra och alla ni andra som på olika sätt bidrar till att göra livet lite lättare denna tunga period. Tack! 

2010-11-19 Tredje ronden har just startat. Nu är det tungt artilleri som gäller så det kommer att bli jobbigt för Elsa och förstås även för hennes föräldrar. Visa gärna ert stöd genom att ge ett bidrag till den forskning som gör behandling möjlig. 

2010-12-11 Elsa har drabbats av en svår infektion - oklart riktigt vad- och har haft hög feber i över en vecka. Läkarna arbetar intensivt med att hitta rätt behandling för att få infektionen at ge med sig. Under någon dag verkade de ha lyckats, och Elsa var feberfri, sen steg febern igen. 

Planeringen inför julen blir lite annorlunda i år. Ingenting känns lika viktigt som tidigare, utom att få vara med Elsa och hennes familj. Det blir inga julkort i år, de pengarna och julklappspengarna skänker vi till forskningen. 

Tänk på Barncancerfonden du med! 

2011-03-21 Elsa har fått återfall. Andelen elakingar har ökat och läkarna ska ta ställning till en eventuell benmärgstransplantation. Orden räcker inte till för att beskriva hur det känns just nu. Den fasta övertygelsen om att allt kommer att ordna sig vacklade för ett ögonblick, för att efter någon dag börja återvända. 

Elsa är en tiger! Det kommer att gå bra! 

Tack vare moster Jennys födelsedag är målet för insamlingen åter nått, men precis som Elsa nu måste göra så kraftsamlar vi inför en ny etapp. 70 000 klarar vi, eller hur? 

2011-05-14 I slutet av April nådde vi 70000 kronor- tack alla givare! Men Elsa har blivit sämre och fått ytterligare en diagnos, MDS. Nu är en allogen stamcellstransplantation den enda möjliga utvägen, och en sådan är planerad till v 24, förutsatt att givaren klarar de slutliga testerna. 

Elsa ligger inne nu för en femdagarskur med fem olika cytostatika, vilket förhoppningsvis ska hålla henne i någorlunda form fram till transplantationen. Då kommer man att inleda med att slå ut hela hennes immunförsvar, vilket som ni förstår gör henne myckt känslig för infektioner. Man räknar med att Elsa kommer att vara isolerad i upp till åtta veckor på sjukhuset i Huddinge där transplantationen ska ske. I Huddinge finns inte samma möjlighet att välja olika barnvänliga måltider som det gör på Astrid lindgren i Solna, därför uppmanas släkt och vänner att förutom att skänka pengar till insamlingen också laga och frysa in matlådor. 

Målet är nu höjt till 100 000 kronor. Bidra du med! 

2011-06-09 Det blev ingen transplantation, Elsas värden är för dåliga. Istället får hon nu behandling med något nytt preparat som ges i form av två sprutor (!) om dagen. De första sju dagarna har just klarats av, nu väntar en tid av ovisshet fram till nästa benmärgsprov den 27 juni. 

Fortsätt bidra till kampen mot cancer! 

2011-07-12 Det nya preparatet hade inte önskad effekt och strax innan midsommar fick Elsas föräldrar besked om att cancercellerna tagit överhanden. Vad som återstod var en sista behandling med starka cellgifter. Om den gav resultat skulle man försöka med transplantation, om inte fanns inget mer att göra. 
Behandlingen påbörjades omedelbart, sen följde 10 dygn av närmast olidlig väntan på nästa benmärgsprov. Svaret på provet drog ut på tiden, men i fredags fick vi svaret att det inte innehöll vare sig bra eller dåliga celler!!! 
Transplantation planeras nu till den 5 augusti, under tiden fram till dess håller vi tummarna för att inga elakingar hinner växa till sig. I morgon har Elsa tid för nytt benmärgsprov. 

Kusin Moa ska döpas på lördag och som gåva önska hennes föräldrar bidrag till lilla Elsas insamling. Bidra Du också! 

2011-08-04 I morgon! Vi har nått det magiska datum då Elsa ska få nya, friska celler från en okänd givare. En allogen stamcellstransplanation går till så att Elsa får givarens celler som ett vanligt dropp. Eftersom Elsas nu inte har något immunförsvar kommer det att krävas lång tids isolering, och det finns risk för allvarliga komplikationer. Men framförallt -nu finns en chans att Elsa blir frisk! 

Fortsätt bidra till kampen mot cancer! 

2011-08-22 Kampen fortsätter! Den 5 augusti fick Elsa de stamceller som kan komma att rädda hennes liv. Vi tackar den anonyma donator som gjorde detta möjligt! Vi tackar också alla givare som bidragit till att insamlingen än en gång nått målet . 

Men Elsas kamp är inte över i och med transplantationen. Hon ligger nu isolerad på Huddinge sjukhus, och har nyligen drabbats av en inte oväntad komplikation kallad GVH som innebär att benmärgen reagerar mot att befinna sig i en främmande kropp och försöker göra sig av med den. För Elsas del innebär det just nu att hon har ont i magen, utslag på kroppen och svårt att kissa. Men läkarna har satt in motåtgärder i form av cortison och kateter. Just nu överväger man om man ska lägga in Elsa på intensiven. 

För oss andra finns inte så mycket att göra mer än att hålla alla tummar och tår och be till alla gudar och gudinnor att allt ska gå väl! En mer handfast sak vi kan göra är att fortsätta bidra till forskningen och kampen mot barncancer! 

Målet är höjt till 150000! Bidra Du med! 

2011-09-26 Efter flera allvarliga komplikationer skrivs Elsa idag ut från sjukhuset! I helgen var Elsa hemma på sin första permission efter drygt 8 veckors isolering. Vilken lycka! 
Ännu är förstås inte kampen över, Elsa medicinerar och åker till sjukhuset varannan dag för provtagning. Restriktionerna är stränga, men - hon är hemma och hon mår bra! 

Glöm för den skull inte att bidra till forskningen! 

2011-10-19 Läkarna har givit upp hoppet om att Elsa ska klara kampen. Igår kom det fruktade beskedet, och det kom som en blixt från en klar himmel! Eller kanske inte ändå. Visst har vi alla varit medvetna om att det funnits stor risk för återfall, men Elsa tycks ju må så bra!? I helgen var Elsa hos oss för första gången på evigheter. Hon dansade magdans, lekte, sprang och var glad och det var så underbart att se. Ett litet orosmoln försökte sticka upp vid horisonten i form av provsvar som visade att de vita blodkropparna minskat dramatiskt, men enligt läkarna skulle det kunna bero på en infektion. Vi vägrade släppa in oron och njöt av en helg tillsammans. Walter gjorde världens godaste pizza och vi firade moster Amandas födelsedag. 
På måndagen fick vi veta att man funnit blaster - omogna celler- och vi började förstå att något var fel. Elsa åkte med pappa till Huddinge och nya prover togs. Och så igår, domen vi fruktat i över ett års tid. Vår lilla tiger kommer inte att finnas med oss så länge till, om inte ett mirakel inträffar. 

Fortsätt bidra till Barncancerfonden 

2011-11-12 Igår den 11 november kl 15.22 somnade vår lilla tiger in för sista gången. 

Elsa dog hemma omgiven av sina familj. De sista veckorna blev fina och innehållsrika, genom Min Stora Dag fick Elsa och hennes familj en oförglömlig helg bland djuren på Kolmården. Elsa hann även med att åka brandbil och träffa Idolerna på TV. Förra helgen var det " trick or treat" i grannskapet, och de som inte hade godis hemma uppmanades av Elsa att ge en slant istället. Det är också vad hennes mamma ber om nu. Genom bidrag till cancerforskningen kan vi förhindra att fler barn, föräldrar och syskon hamnar iden situation där Emma, Walter och lilla Tyra nu befinner sig 

Nu är lilla Elsas tuffa kamp över och hon har äntligen fått ro. Vi kommer att bära henne med oss i våra hjärtan varje sekund. Elsa har under sin korta tid på jorden berört så många genom sin kärlek och sitt mod. 

Himlen har fått en ny ängel, den vackraste av dem alla. Saknar dig redan älskade Elsa!

2011-11-20 Idag var Elsas dödsannons införd i DN. Begravning sker i Bromma kyrka den 1 december kl 11.00. Som minnesgåva ber Elsas föräldrar om bidrag till barncancerfonden. 

Målet 150 000 kr är nått, men för att alla ska förstå att det fortfarande går att skänka pengar till insamlingen höjer vi målet på nytt. 

2012-01-20 Tio veckor. Tiden går båda fort och oerhört långsamt. Det är så svårt att förstå att jag aldrig mer får höra din röst eller känna dina små armar runt min hals när du viskar "jag älskar dig, mormor Ingring". Jag saknar dig så oerhört, lilla Elsa ! Min saknad delas av så många, inte minst dina föräldrar och din tvillingsyster Tyra, alla andra släktingar men också av kompisar och vänner. Musabiten har sagt till mig att hon gråter ibland på kvällarna, men att hon hoppas att du har det bra däruppe i kuddrummet och har en ny prinsessklänning varenda dag. Vi älskar dig Elsa  

Fortsätt bidra till kampen mot cancer! 

2012-03-21 Idag är det precis ett år sedan vi fick veta att elakingarna kommit tillbaka. Det har gått 4 månader och 10 dagar sedan du lämnade oss, och saknaden blir större för varje dag som går. På måndag den 26/3 kl 20.00 sänds ditt avsnitt av Sofias Änglar på femman. En trailer finns redan nu att beskåda på kanal 5 play. Det kommer att bli konstigt, och hemskt men ändå ser jag med bävan fram emot att se dig på TV. Jag vill också tacka kanal 5 som så generöst bidragit till att insamlingen än en gång nått sitt mål som den här gången var 300.000 kronor. 
Ikväll och imorgon blir det teater om rasism, en föreställning av två elever på Staffangymnasiet i Söderhamn vilken tillägnats ditt minne. Överskottet kommer att gå till denna insamling ( se länk nedan)https://www.facebook.com/#!/events/164727710310091/). 

Vi höjer insamlingens mål till 400 000 kronor så alla förstår att det fortfarande går att ge bidrag till forskningen och till aktiviter för de sjuka barnen och deras föräldrar. Bidra Du också! 

2012-04-01 I måndags sändes ditt avsnitt av Sofias änglar, och jag har efter det sett praogrammet och uppföljningen otaliga gånger på kanal5play. Det var sorgesamt men fantastiskt att se Dig igen Elsa, och programmet har resulterat i massor av bidrag till Barncancerfonden! Varje gång jag loggar in har summan höjts, och snart når vi 400.000 kronor. Ikväll kl 19.00 sänds reprisen, och jag antar att det innebär ännu fler bidrag varför vi höjer målet på nytt. 

Nu satsar vi på en halv miljon! Det klarar vi, eller hur? 

2012-08-05 Ett år har gått sedan Elsas benmärgstransplantation. Jag minns hur hoppfulla vi var, och hur vi nästan höll andan och vägrade ta in att det kanske inte skulle fungera. Elsa kämpade som en tiger mot biverkningarna, och jag var så oerhört rädd att komma med någon smitta att jag inte vågade besöka Elsa mer än två gånger under de åtta långa veckor Elsa låg isolerad. Men vi skickade bilder till varandra med hjälp av MMS varje morgon. Bilderna tittar jag på nu och minns Elsas kamp som tyvärr inte ledde till någon varaktig förbättring. Elsa hann i alla fall vara hemma från sjukhuset tre veckor innan återfallet kom och sedan ytterligare tre veckor innan hon avled den 11/11 2011. 
För att hedra Elsas minne, och för att på något sätt försöka förhindra att andra barn och deras familjer drabbas av samma öde fortsätter vi att samla in pengar till Barncancerfonden i Elsas namn. Snart har vi tillsammans dragit in en halv miljon! Bidra Du också! 

121109 På söndag har det gått ett ofattbart tungt och sorgesamt år sedan lilla Elsa lämnade oss. Jag sökte efter ord för att uppdatera insamlingen, sen såg jag att moster Jenny redan gjort en fin sammanfattning som jag fått lov att publicera här: 

"Älskade Ängel. 
Nu är den här jobbiga tiden här, när allt påminner om den svåra tiden vi hade för ett år sen, den sista tiden du fanns hos oss. Just denna dag betyder så mycket för mig, den sista dagen vi fick tillsammans när du fortfarande var ”pigg”. Det känns lite som din och min dag. Jag tog ledigt från jobbet för att få vara med dig, och jag sög åt mig varenda sekund och tänkte att just den här stunden ska jag minnas när du är borta, som om jag försökte hålla dig kvar för allt jag var värd. Och jag minns allt, vi spelade data, vi läste, vi gick en promenad med dig i vagnen i solnedgången och du sa att himlen brann och du och Tyra ylade som små vargar Jag fick njuta av din närhet eftersom att du ville sitta i mitt knä hela tiden. Jag sniffade på ditt fjuniga huvud och grät inombords. Två dagar senare var du så dålig att jag inte vet om du var medveten om att jag var där. Sen kom den hemska fredagen 11-11-11, då vi hela familjen satt hos dig när du tog ditt sista andetag. Så fruktansvärt jobbigt men jag är så oerhört tacksam att jag fick vara hos dig då. Du fick vara kvar hemma med hela tjocka släkten i nästan ett dygn innan det var dags att lägga dig i kistan, om möjligt så var det ännu jobbigare än när du gick bort. Du hade på dig den fina prinsessklänningen jag köpte till dig tre månader tidigare. Så fin, men det var ju inte meningen att du skulle begravas i den, tanken var att du skulle skutta runt och dansa i den FRISK! 
Det har varit ett tungt år. För din mamma, pappa och Tyra, men även för oss andra som älskar dig så. Mycket har hänt, både bra och dåligt, och vi kämpar på med vår sorg, alla på olika sätt. Jag tänker på dig varenda dag och jag är så tacksam att jag fick ha dig i mitt liv även om det var alldeles för kort tid, fina, kloka, vackra, smarta, modiga lilla kämpe. Jag försöker ta vara på varje dag på bästa sätt för man vet aldrig hur många dagarna blir, men döden skrämmer mig inte lika mycket längre, jag vet ju att du finns där någonstans och väntar på oss ? " 

Om du vill hedra Elsas minne på söndag gör du det lämpligen med ett bidrag till lilla Elsas insamling. 

130821 Tänk att tiden går , trots allt! Din mamma påminde oss idag om att du skulle börjat skolan igår, tillsammans med din tvillingsyster Tyra som fick gå dit utan dig. Men Tyra behövde inte gå dit ensam som du vet, hon hade Angelina vid sin sida. Och snart föds din lillebror. Så glad du skulle ha varit över att få en liten bebis att gosa med! Livet här på jorden går vidare som du ser, men vi bär för alltid med oss dig i våra hjärtan. Älskarde lilla Elsa! 

Insamlingens slutdatum förlängs för att ge alla chans att bidra så att måler på en halv miljon till forskningen om Barncancer ska uppnås! 

2013-12-26 idag är det sju år sedan du och Tyra föddes. Jag minns fortfarande den glädje och förundran jag kände när jag första gången såg er, såna perfekta små underverk! Att ett sådant mirakel inte kunde vara för evigt föll mig aldrig in. Tre födelsedagar har Tyra nu firat utan dig, den femte, sjätte och sjunde. Otroligt nog går livet här på jorden vidare. Vi satte blommor på din grav idag Elsa, och där blir den saknad så många känner synlig i form an små änglar, grodor och barnteckningar. Du var och kommer alltid att vara så ofattbart älskad  

Doneren an het Zweedse kinderkankerfonds 
Nederlanders kunnen alleen de eerste optie kiezen: "Ge med kontokort eller direktbetalning!". Dit betekent dat je met een kreditkaart (Visa of Mastercard) wilt betalen. Niet moeilijk hoor! Scroll een stukje naar beneden en onder "Ge med kontokort eller direktbetalning!" moet je kiezen of je wel of niet je naam op gullegevers lijst wilt hebben. Vul je naam in of klik de optie aan dat je je naam niet op de lijst wilt hebben ("Nej, inget namn i givarlistan"). Klik daarna op "Till betallösningen Privat" (of als je een bedrijf hebt wat de donatie maakt op "Till Betallösningen Företag"). 

Je komt nu bij een pagina waar je wat dingen moet invullen. Alleen de vragen die een * hebben zijn verplicht om in te vullen, de rest mag je over slaan. 
Belopp: Bedrag. Kies er eentje of vul een eigen bedrag in (Valfritt belopp). 
(één euro is negen Zweedse kronen, kortom aantal euro's dat je wilt geven keer negen)
Förnamn: Voornaam 
Efternamn: Achternaam 
E-post: Email address 
Gatuadress: Straatnaam 
Postnummer: Postkode, vul in 44834 (geen letters) 
Land: Land 
Ga verder door op "Gå vidare" te klikken. 

Nu kies je dat je met kreditkaart Visa of Mastercard wilt betalen (Välj Betalsätt). 
Kort: Kreditkaart Visa of Mastercard 
Ga verder door op "Gå vidare" te klikken. 
Controleer of alles klopt en keur goed door op ¨Godkänn¨ te klikken. 

Nu kom je op een superveilige betaal site. Vul je gegevens in. 
Korttyp: Soort kaart, Visa of Mastercard. 
Kortnummer: het kreditkaartnummer. 
Kortinnehavarans namn: naam van de kaarthouder. 
Giltighetsdatum: Geldigheidsdatum. 
CVC: De drie laatste cijfers op de achterkant van de kaart. 

Klik op ¨Betala¨, over ongeveer 10 minuten verschijnt je donatie al op de computer. Je krijgt ook een bevestigingsemail op het email adress dat je hebt ingevuld. Je kunt ook altijd het nummer van de Zweedse kinderkankerfonds bellen +46 8 584 209 00 en dan helpen zij je verder om een donatie te geven aan deze 'eigen inzameling' ("Egen insamling¨). 

Elsa en alle andere kinderen met kanker over de hele wereld bedanken je hartelijk. En wij bedanken Elisemooi's ouders voor het nederlandse text. Dank u wel! 

Bidra till insamlingen! 

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Saknar ditt skratt lilla ängel

  Anonym

  Ida, Rickard och Moa

  Anonym

  4 år av saknad

  Anonym

  Julgåva till Alva och Elviras fröknar!

 • Anonym

  Susann

  Anonym

  Kan inte fatta att det gått fem år sedan du lämnade oss. Saknar dig så mitt älskade barnbarn

  Anonym

  Repris av Sofias änglar idag 20160823, vackra Elsa din historia går rätt in i hjärtat. Vila i frid vackra ängel. Kramar från familjen Lilja i Gualöv

  Anonym

  Johanna Järvlind

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!