Insamlat hittills: 32 256 kr

65%

Mål: 50 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 50 000 kr

Krigar Julia

Den 21/10 2013 sa läkaren tre ord som förändrade vårt liv.
Du har leukemi

Julia hade haft ont i ryggen och knän ett längre tag.
Massor av prover hade tagits men de kunde inte visa på något speciellt. Magnetröntgen på ryggen visade att hon hade kotkompressione
En barnonkolog i Umeå, som tittat på hennes röntgen bilder, tyckte att ett benmärgsprov skulle göras för att utesluta leukemi.

Där satt vi nu och väntade på att de skulle komma och säga att provet var taget så vi kunde åka hem och få besked om några dagar.
Julia var otålig och ville hem.
När läkaren kommer in ser han allvarlig ut. Han ber oss sätta oss ned och berättar sedan att det preliminära provsvaret visar på att Julia har leukemi och att vi måste stanna kvar på sjukhuset för de vill starta behandlingen så snart som möjligt.
Nääää jag ska HEM, säger vår krigare.
Åker du hem nu utan behandling så dör du för du har cancer,svarade läkaren.
Har jag cancer!?

Där startade den två och halvt år långa behandlingen med jobbiga biverkningar av cytostatikan, men även vinsten av nya vänner som är i samma sits.

Som Julia säger;
Det är jobbigt att ha cancer, men man lär sig mycket

25/6-14

Nu har det gått ca 8 månader sedan Julias leukemibehandling startade.
Det var en enorm lycka när vi i slutet av januari fick besked att det ej fanns några påvisbara cancerceller :-)
Just nu rullar det på med besök i Umeå var 8 vecka för högdoscytostatikabehandling, cytostatikadropp på barnavdelningen i Örnsköldsvik däremellan,blodprovtagning varje vecka + cytostatikatabletter dagligen.
Vår krigare mår trots allt rätt bra just nu även om det fortfarande är toppar och dalar. Vi har funnit en vardag i detta, vilket är bra då behandlingen ( om allt går enligt plan) beräknas sluta mars/april 2016

13/12 -14

Drygt 1 år har nu gått av behandlingstiden. Förra veckan gjorde Julia den sista högdosbehandlingen. Nu har vi några lugna veckor innan en 5 veckors intensiv period med kortison och olika cytostatikabehandlingar drar igång. Efter det hoppas vi att det ska blir lugnare med kortare tid på sjukhuset i Umeå var 8e vecka.

I år ser vi framemot att få fira julen och nyår på hemmaplan. Även om både personalen och barncancerfonden norra ordnat fint med både tomte, julklappar åt barnen, hemgjort julgodis och julmat på barnavdelningen. På nyår hade vi möjligheten att låna en av barncancerfonden norras lägenheter i Umeå och Julia blev frikopplad från droppet några timmar, så vi kunde fira med våra vänner som vi brukar göra.
Vi är även glada att Julia har kunnat vara mestadels i skolan denna höst. Lyckliga över de vänner hon och vi funnit på barnavdelningen, som gör att det inte blir så jobbigt att åka på behandlingarnaDen 8/4 -16 fick vi svar på det sista benmärgsmärgsprovet. Inga synbara cancerceller! En otrolig lycka och lättnad.
21/4 tog Julia sedan den sista cytostatikatabletterna. Två och halvt år har nu gått och dagen som kändes som en evighet när läkaren sa det är här. Behandlingen är över!

Tyvärr ser det ut som hon får leva med diabetesen, som en biverkan av behandlingen, men hon lever och har gått segrande ur striden mot cancern.

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Gunnel ochLennart Sandström

  Anonym

  Linnéa Elfving

  Anonym

  Marina o Tage Håkansson

  Anonym

  Melker med familj

 • Anonym

  Marie Gidlund

  Anonym

  Fam Sörensson Höglund Rudolfsson

  Anonym

  Fam Ödmark

  Anonym

  Pia Norlander Häggmark

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!