Insamlat hittills: 0 kr

100%

Mål: 0 kr

Insamlingen har stängt

Kämpen Robin

Vår älskade son och bror, Robin Kurdman, insjuknade i akut lymfatisk leukemi sommaren 1994 (2 år gammal). Han behandlades med cytostatika och andra tunga mediciner och friskförklarades ett år senare. Efter att ha varit helt frisk och symptomfri i snart tio år slog sjukdomen till igen när han fyllde 13 år. Nu var det inte bara cellgifter han skulle behandlas med utan också strålbehandling. Och därefter var en benmärgstransplantation ett måste för att minimera risken för ett nytt återfall.

Efter den långa behandlingen och nya stamceller var Robin återigen på benen och kunde fortsätta gå i skolan som vilken tonåring som helst. Detta varade i ca två år, och i början av sommaren 2009 var ännu ett återfall ett faktum. Denna gång hjälpte varken mediciner eller nya stamceller. Efter ca åtta månaders kamp blundade Robin Kurdman för gott morgonen den 6 februari 2010.

Robin är en förebild och inspirationskälla för många, både unga och vuxna, då han studerade målmedvetet för att förverkliga sin stora dröm, nämligen att bli läkare och forskare. I framtiden ville han framför allt hjälpa cancersjuka barn och deras familjer. ”Ingen kan förstå dem bättre än mig och andra som har gått igenom samma helvete”, brukade han säga.

Saknaden är enorm och sorgen obeskrivlig.

Vila i frid, vår Kämpe!