Insamlat hittills: 73,125 kr

104%

Mål: 70,000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 70,000 kr

Juno - vår leukemikrigare

Datumet 2012-12-12 kommer vi aldrig att glömma. Då fick vårt lilla barnbarn Juno diagnosen ALL ( akut lymfatisk leukemi ).

I ett slag förändrades livet för min dotter med familj, från ett aktivt liv med jobb, dagis, friluftsliv, resor och upplevelser till detta elände med oro, ångest över situationen och tuffa behandlingar. Prognosen för att bli frisk vid insjuknande i ALL är nuförtiden god men det är en lång behandlingstid på 2,5 år. För oss finns inget annat, vårt lilla älskade hjärta Juno SKA bli frisk! FUCK CANCER! Den här behandlingsresan har bara börjat men Juno är helt fantastisk och har hittills klarat behandlingarna förvånande bra. Håller tummarna att det fortsätter så men det kommer bli tufft. Familjen har nu firat både jul och nyår på Barn 3 i Umeå och jag är imponerad över vilka resurser som finns för att underlätta för familj och anhöriga gällande boende och evenemang på sjukhuset. All denna hjälp kan fås tack vare de bidrag som ges till Barncancerfonden. Just nu väntar vi på att Juno ska få komma hem så att hon kan fira sin 3-årsdag hemma med släkt o vänner.

Min önskan är att Juno ska kunna hjälpa till att samla in en slant till Barncancerfonden. Det skulle kännas värdefullt att få ihop en slant till forskning och till stöd för de barn och familjer som råkar ut för detta helvete. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
Mormor

130206
Ni är fantastiska! Det tog bara 14 dagar att nå 10000:- ! Bra jobbat. Tycker vi höjer till 20000:-. Det här är ju som sagt bara början på resan. Tyvärr har allt fler biverkningar börjat märkas nu och det är ofta sjukhuset som gäller när febern kommer. Jobbigt både för Juno och föräldrarna. Som tur är så svänger det och en del dagar är det riktigt bra, så vi kan umgås och njuta av tillvaron ibland också :) Gäller att ta vara på dom dagarna. Familjen kämpar vidare och vi andra hejar på.
Hoppas många fortsätter lämna bidrag och följer Juno på resan. Än en gång; Tusen Tack och Kram till er alla.

130221
Dags för en uppdatering!! Det har varit några jobbiga veckor nu i februari när Juno åkt på några elaka virusar o bakterier men nu verkar det ha gett med sig och det glada humöret och buset återkommer igen :). Idag kom det bästa besked man kan få!! Benmärgsprovet som togs häromdagen visar att det finns få eller inga leukemicellerkvar i Junos benmärg! :) FUCK CANCER!!!!! Det här är ju bara ett steg på vägen, men ett viktigt sådant. Behandlingen kommer ju fortsätta över två år till i allafall, men det är jätteskönt med detta besked! Fortsätt kämpa på Juno

130603
Snart har Juno avverkat 6 månader av sin behandling. När man får beskedet känns 2,5 år som en väldigt lång tid. Men tiden går ändå rätt fort. Just nu är hon i en fas där hon får behandling var 4:e vecka, och vi tycker att hon mår bra. Riktigt bra. Det är vi oerhört tacksamma för, och vi hoppas och ber om att det ska få fortsätta vara så. Eftersom vi ser att det fortsätter att komma in bidrag, höjer vi insamlingsmålet lite, och lägger slutdatumet då Juno förhoppningsvis är klar med sin behandling. Tack för alla bidrag hittills - vi vet att de gör stor nytta. Och glad sommar!

131207
Vi börjar närma oss årsdagen för Junos insjuknande. Ett år! Tiden går visst fort fast man inte har roligt också. Om en dryg vecka åker hon till Umeå för den sista högdosbehandlingen. Sen är det en behandling här hemma kombinerat med en kortisonvecka, innan hon går in i den sista underhållsfasen. Den sträcker sig över 1,5 år, men den känns som en baggis i jämförelse. Mediciner hemma och förhoppningsvis ett någorlunda mer normalt liv.

Det är oerhört glädjande att Juno har kunnat börja lite på dagis igen! =) Hon går 15 timmar per vecka och stortrivs. Tänk att få vara barn igen, efter så lång tid i en vuxenvärld!

Tyvärr är det så, att även om det just nu går bra för Juno, så insjuknar ett nytt barn i cancer nästan varje dag. Och det här är en lömsk sjukdom - man vet aldrig vilka vändningar den tar. Så lämna ett bidrag du med - och hjälp till att bekämpa denna vidriga sjukdom. FUCK CANCER!

140504
Juno har gjort mer än halva tiden av behandlingen, och det är "bara" 1 år och 1 månad kvar tills hon (förhoppningsvis) kan sluta med all medicin. Vi blickar framåt och hoppas och tror att det värsta är gjort, och att det bara blir bättre ju längre tiden går!

Det som just nu påminner om sjukdomen är medicinen varje kväll, provtagningar en gång i veckan och lite kortare dagar med dagis/jobb. Men det har blivit vardag, så det är snart inget vi reflekterar över någon av oss. Juno säger väldigt sällan saker om sin sjukdom, och just nu är hon bara hur glad som helst över att hennes hår har växt ut så hon kan ha en liten tofs igen! :)

Om en vecka åker Juno på semester, något som inte varit möjligt utan hjälp från Barncancerfonden. Vi har fått fantastisk hjälp under den tid som gått sen Juno blev sjuk, och det är era bidrag som gör skillnad!

160806
Jag har varit dålig på att uppdatera här. Kanske är det positivt ändå. Livet har rullat på, och Juno mår bra. I juni 2015 avslutade hon sin behandling efter 2,5 år, och nu i juni 2016 opererades porten ut. Kvar från sjukdomstiden är nu bara ärren, och provtagning en gång varannan månad. Målet för insamlingen är uppnått, och den är avslutad, men finns ändå kvar. Och man kan fortfarande skänka pengar till Barncancerfonden via denna insamling. Varje dag insjuknar ett barn i cancer, och alla bidrag stora som små behövs. Tack för ert stöd under de här åren - ovärderligt! Utan BCF skulle jag inte ha mitt barn vid min sida idag.

/Mamma Emma

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Kristin, Amy och Alice Nelvig

  Anonym

  Lycka till i livet och krya på dig Juno!

  Anonym

  Spin of Hope Mormor

  Anonym

  Mamma - Bara 8 månader kvar nu älskade Juno! <3

 • Anonym

  Nej till Cancer Mormor

  Anonym

  Mormor

  Anonym

  Carro

  Anonym

  Morsdagsgåva <3

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!