Insamlat hittills: 3 100 kr

3%

Mål: 100 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 100 000 kr

Julia insamlingen

Till minne av min älskade systerdotter Julia Lindgren så startar jag nu en insamling för att hjälpa till i kampen mot barncancer.
Det Julia fick gå igenom under sin sjukdomsperiod ska inget barn behöva gå igenom. Eftersom Julia hade ett hjärta av guld så vet jag att hon också skulle bli glad om hon kunde hjälpa andra barn.
Julia blev en ängel i himmelen bara 5 dagar efter sin tolvårsdag i Juni 2012 efter en intensiv kamp mot sin sjukdom.

Min syster har en blogg som har hjälpt mig och många andra i familjen genom att vi har kunnat vara med under Julias sjukdomsperiod när vi inte alltid kunde vara med fysiskt då Julia vårdades i Göteborg under stora delar av sin sjukdomsperiod.
Bloggen har hjälpt oss i familjen och vänner/bekanta och folk från hela landet att bearbeta Julias sjukdom, från sjukdomsbeskedet till att Julia blev en ängel.
Vi har fått sörja, gråta, varit arga och ifrågasatt läkarnas kompetenser, glädjas åt de framsteg som Julia tog och kommit med styrkekramar och tröst när det varit som värst. Genom bloggen har vi följt Julias kamp.
Julia var en gåva, en blomma som vi bara hade till låns för en kort stund här på jorden. En strålande sol som nu lyser vidare i himlen.
Hennes härliga skratt och ljuva leende bär jag med mig för resten av livet, och kanske så får moster krama om sin ängel igen någongång.

Om Julias sjukdom hade upptäckts i ett tidigare stadium så kanske, kanske vi hade fått behålla vår prinsessa. Det är det ingen som vet. Jag känner att jag vill bidra på något sätt, göra någonting som kanske gör att något annat barn ska slippa gå igenom det Julia fick göra.

Vem som helst kan drabbas av cancer. Sjukdomen kan sätta sina klor i vilken vanlig familj som helst. Vår Julia var en hästtokig, sprallig 11-åring med hela livet framför sig och ändå så drabbades hon.
Genom att skänka en slant till Barncancerfonden så kan vi alla göra skillnad. Vi kan bidra genom att se till att forskarna få mer resurser och kanske kan vi rädda något annat barn. Den där fjärde stolen ska inte vara tom.

Jag vill förmedla vad min syster skrev på sin blogg den dagen Julia hade varit en ängel i 8 månader.
Utdrag fån bloggen "Hemma hos Maria" med min syster godkännande.

"Detta inlägg skrev jag igår, och av någon okänd anledning blev det inte publicerat.
Så- nu kommer det igen, en dag försenat...

Kärleken är
Text: Ingela Pling Forsman

En ängel flög förbi,
Mot himmelen så fri
Men hon lämnade sitt leende
på vår jord
Som en sol som värmer oss
Och som himmels stjärnebloss
Så vi kan betrakta livets
skeende - med en tro:
Kärleken är

8 otroligt långa månader av sorg & saknad.
Trodde aldrig att detta skulle kunna hända oss, min familj, mina fina barn som jag gjort allt för att skydda från faror. Inte visste jag att det låg en elak sjukdom och lurade som ingen kunde kontrollera...
Jag har fortfarande svårt att förstå att det hänt.

Jag saknar dig så, lillskruttan min!
Varje dag, varje timme tänker jag på dig.
Varje sekund finns du i mitt hjärta.
Där lever du vidare tills den dagen vi ses igen."

Det finns även en minnesfond som man kan bidra till.
Vill man sätta in pengar på Julia Lindgrens minnesfond kan man göra det på bankgiro: 874-1308. Pengarna går oavkortat till fonden. Du kan läsa mer om fonden och min systers familj via
http://www.nwt.se/sunne/article1278592.ece
Tack för just ditt bidrag.
Mvh Malin Eriksson, Julias moster


Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Inga-Lill Junedahl

  Anonym

  BItte Eriksson

  Anonym

  Till minne av Tomas Sahlberg

 • Anonym

  Kar-Erik Ohlson

  Anonym

  John Deminger

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!