Insamlat hittills: 26,406 kr

26%

Mål: 100,000 kr

Jag vill bidra
551 dagar kvar att stödja
Målsättning: 100,000 kr
149 personer stödjer denna insamling

Kulturarbetare skapar bok gratis - alla intäkter går till Barncancerfonden!

NIo kreatörer står bakom spänningsromanen "Hon & Jag" som preliminärt publiceras som e-bok och ljudbok på alla strömningstjänster i februari 2024. Alla har bidragit till projektet utan ersättning. Bokens handling: Fyra unika karaktärer (änkan Sandra, 42, den förlamade Joel, 18, Sebastian, 35 som inte varit utanför sin egen lägenhet på 31 år och den cyniske lokaltidningsjournalisten Örn, 61) slår sig samman för att stoppa ett stort nätverk där utvisningshotade kvinnor utnyttjas av män från samhällets toppskikt. En osannolik vänskap mellan de fyra tar form när de med livet som insats gör allt för att stoppa nätverket.

Varje krona som den här boken genererar går till Barncancerfonden.

Du som kommer att läsa eller lyssna på vår bok ska veta att detta är en berättelse som kunde ha utspelat sig precis var som helst. Att skådeplatsen blev Kristianstad i Skåne berodde inte på att allt som berättas verkligen har inträffat här. Handlingen och alla karaktärer är uppdiktade och ska inte förväxlas med människor eller företag som finns i verkligheten.

Det till 100 procent ideella team som vi byggt kring den här boken har skapat en produkt som står ut som annorlunda i en bransch som håller på att självdö av likformighet. De båda författarna har bidragit med sina största styrkor. Nina Tegars vackra penna har gett liv åt människor och relationer i en spännande historia där Ansons förkärlek för dramaturgi och tempo fått fullt genomslag.

Omslaget är en originalmålning med namnet "Tillsammans" som skapats av Annette Landin och skiljer sig helt från alla dataanimerade omslag. Annette har fångat de fyra huvudpersonerna framför Kristianstads silhuett och också i sina färgval tydligt markerat att berättelsen utspelar sig i Sverige. Tavlan ska så småningom auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden.

Camilla Karlström har formgivit omslaget.

Lise-Lotte Lindgren har lagt ett enormt arbete på att korrekturläsa manuset.

Inspelningen har gjorts i Medborgarskolans podcast-studio i Kristianstad där Anson gör sin debut som inläsare. Studieförbundets verksamhetsutvecklare Joel Andersson i Kristianstad har varit en ovärderlig hjälp i arbetet. Till vår hjälp har även Isak Schrewelius bidragit som ljudtekniker.

Musikern och underhållaren Johan Seige har bidragit med en fenomenal sånginsats i bokens slutkapitel.

Restaurang Swing by Golfbaren i Stockholm (Hans Olofsson) upplåter lokaler till oss utan kostnad när vi håller pressträff där 6 februari.

Boken distribueras av Tegar Förlag helt utan kostnad.

Alla som medverkar i projektet har arbetat utan ersättning såväl när det gäller utfört jobb som för lokaler och distribution. Vi sätter alla våra namn som garanti för att alla intäkter oavkortat ska gå till Barncancerfonden.

Varje krona som boken genererar från strömningstjänster som Storytel, Bookbeat och Nextory går till Barncancerfonden. Det innebär att ersättningen per lyssnad bok blir ungefär fem gånger högre än vad den blivit om vi författare gett ut boken på traditionellt vis via ett förlag som tjänar pengar och sedan skänkt vår royalty till Barncancerfonden.

Samma gäller för den här insamlingen. Varje krona som kommer in stannar hos Barncancerfonden.

Så hjälp oss att hjälpa.

Tack!

Annette Landin
Joel Andersson
Nina Tegar
Lise-Lotte Lindgren
Camilla Karlström
Tegar Förlag
Isak Schrewelius
Johan Seige
Hans Olofsson
Anson

Senaste bidragen till insamlingen

 • Nina Tegar

  Tack alla ni som lyssnat på boken - det här är er förtjänst (första redovisningen)!

  Anonym

  Anonym

  Anonym

 • Anonym

  Anonym

  Anonym

  Anonym

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!