Insamlat hittills: 28 390 kr

114%

Mål: 25 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 25 000 kr

HISTIOHJÄLTAR

Histiocytossjukdomar är en grupp mycket ovanliga sjukdomar som främst drabbar barn. Forskningen kring dessa sjukdomar går väldigt sakta framåt och behöver mer resurser. Barncancerfonden ger pengar till forskning av dessa sjukdomar.

Massor av barn dör årligen i världen av dessa sjukdomar och vi behöver verkligen hitta ett botemedel.

Den vanligaste sjukdomen i gruppen är Langerhans cellhistiocytos (LCH) och näst vanligast är Hemofagocyterande Lymfohistiocytos av familjär eller sekundär typ (FHL/HLH). Överlevnadschansen för LCH är 50-99,9% beroende på hur sjukdomen sitter och överlevnadschansen för FHL är 50%. Återfallsrisken för LCH när barnet blivit till synes friskt är mycket hög och båda sjukdomarna kan ge livslånga skador och följdsjukdomar.

Fakta om sjukdomarna finns på den här hemsidan jag skapat: http://histiocytos.blogg.se Besök den gärna. Där kan du även "träffa" några av barnen som brottas med dessa sjukdomar och läsa deras berättelser.

Histio är inte cancer men behandlas som cancer med cellgifter, kortison och benmärgstransplantation. Ny forskning tyder dock på att LCH kan vara en cancer, men som sagt, mer resurser behövs och ännu har man inget svar på gåtan LCH, vad som orsakar sjukdomen.

Jag startar den här insamlingen för att hedra alla Histiokrigare som kämpar eller har kämpat mot histio och till minne av alla de histioänglar som förlorat kampen och inte längre finns med oss.

Men framförallt så startar jag den här insamlingen för min son Elmer som föddes med Langerhans cellhistiocytos och för min väns dotter Hailey som kämpar mot Familjär Hemofagocyterande Lymfohistiocytos.

TACK till alla som stöttar insamlingen så Barncancerfonden får in pengar till forskning, information och föräldrastöd och så Histiosjukdomarna uppmärksammas <3

Det pågår ett forskningsprojekt just nu på histiosjukdomar och det är finansierat av Barncancerfonden. Läs mer om projektet här:
http://forskarrapporter.barncancerfonden.se/viewansokan.php?id=3671

Kram
Beckah, Elmers mamma, http://beckahbitch.se


Imagine a cure...

**************

Den 15 december 2011:

MÅLET PÅ 25.000 UPPNÅTT!

Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är - tusen tack ALLA givare, och ni är måååååånga!

Tack också till alla som hjälpt till att sprida information om Histio genom att bidra här och/eller länka hit!

DET var ju för mig huvudsyftet med den här insamlingen.

GOD JUL önskar jag er alla!

// Beckah

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Mio Nathaniel

  Anonym

  Lovina med familj

  Anonym

  Fam. Jönsson, Hässleholm

  Anonym

  hanna

 • Anonym

  Frida

  Anonym

  Ida Allansson

  Anonym

  Ann-Sofie

  Anonym

  Albin och Kristin

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!