Insamlat hittills: 0 kr
Insamlingen har stängt

Handbolls-VM i Sverige stödjer Barncancerfonden

Handbolls-VM Sverige har valt att ingå ett samarbete med Barncancerfonden för att bidra till Barncancerfondens arbete

Barn och cancer är två ord som aldrig borde ha nått varandra. Trots det insjuknar ett barn i Sverige i cancer varje dag. Tack vare forskning och effektivare behandlingsmetoder har utvecklingen gått framåt och idag överlever 85 procent.

Handbolls-VM Sverige har valt att ingå ett samarbete med Barncancerfonden för att bidra till Barncancerfondens arbete med att finansiera forskning och ge stöd till drabbade familjer i hopp om att öka överlevnaden ytterligare, samt höja livskvalitén för alla som drabbats av barncancer. Drömmen är att ännu fler barn överlever och får leva ett gott och långt liv.

– Vi arbetar dagligen med att skapa bra förutsättningar för barn inom handbollen. Ett lönsamt mästerskap innebär nya resurser för svensk handboll och barnen är vår framtid. Att se ett barn drabbas av exempelvis cancer är fruktansvärt och ska helst aldrig få ske. För oss är det en självklarhet att initiera detta samarbete med Barncancerfonden. Vi är stolta över att vara med i kampen mot barncancer, säger Krister Bergström, VD Handbolls-VM 2023.

Som ett led i att belysa samarbetet i samband med VM i Sverige så kommer 10 kr per såld biljett mellan 27 november – 11 december att skänkas till Barncancerfonden.

Under VM så medverkar nästan 500 volontärer med att säkerställa att VM-upplevelsen ska bli i världsklass i Göteborg och Helsingborg. Som ett led i att stimulera till bra hälsa och ökad rörelse, så genomförs ”VM i steg – tillsammans går vi jorden runt på 14 dagar” som är en stegutmaning där samtliga volontärer ska gå så många steg som möjligt och tillsammans uppnå målet; Jorden runt på 14 dagar.

När målet uppnås så kommer VM-bolaget att stötta Barncancerfonden med en summa, som också blir en drivkraft för alla volontärer som medverkar i utmaningen.

– Vi är otroligt glada över att Handbolls-VM är med oss i kampen mot barncancer. Tack vare bidrag som detta kan nya forskningsprojekt möjliggöras för att utveckla effektivare och mer skonsamma behandlingar, som är elakare mot cancern, men snällare mot barnen. Dessutom kan vi fortsätta ge stöd till drabbade barn och familjer under och efter behandling, säger Ola Mattsson, Generalsekreterare Barncancerfonden.

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!