Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

Fas 2 = Konsolideringsfas

2022-01-11

Vi har precis spenderat två nätter i Uppsala, Elle sövdes för 5e gången på lite drygt en månad. Det blir verklighet inte enklare, fast vi gjort det så många gånger nu 🙈

Det var dock ett snabbt ingrepp då de enbart skulle injicera cytostatika i ryggmärgen. Så en timme efter att jag lämnat henne på operation satt jag redo på uppvaket med köttbullar 💕

Tillbaka på avdelningen så träffade vi flertalet professioner, smärtlindringen behövde gås igenom och röntgen beslutas. För att i första läget hjälpa henne att minska smärtan så ökades Alvedonen till dubbla dosen, med gott resultat. Så nu har hon klonidin och Alvedon med även ordinerat morfin vid behov. Ökningen av smärtstillande är kopplat till smärtorna, som har sitt ursprung i höften. Därför så fick Elle först göra en flat screen röntgen och sedan ordinerades en magnet röntgen. Det man kan se är att skelettet är försvagat, benskörhet helt enkelt. Detta är en biverkning av den höga dos kortison som Elle gått på (så skönt att denna har trappats ut och just nu inte tas 🙏). Man kan även se viss ödem ansamling i kroppen, tack kortisonet för det också 🙈 De kommer att hålla koll på detta för att om det behövs sätta in kalcium eller d-vitamin.

Efter glukos dropp och behandling med cyklofosfamid så fick vi åka hem till sjukhuset i Gävle för vidare vätskedropp. Detta för att hon ska vara "bättre förberedd" kroppsligt inför de kommande Cytarabine injektionerNa, vilka hon ska ha 4 dagar i följd under 4 veckor. Hon har fr.o.m igår också en cytostatika som tas oralt dagligen, vilket kommer att göra henne ännu mer infektionskänslig.

Men om min vision håller, så kommer smärtorna att avta i slutet av denna vecka. Hoppas går i alla fall 💕🌸

#HjälpElleHjälpa #EllePropell #fuckcancer #besegrabarncancer #leukemiall #barnochcancerhörinteihop

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum