Insamlat hittills: 52,600 kr

105%

Mål: 50,000 kr

Jag vill bidra
557 dagar kvar att stödja
Målsättning: 50,000 kr
179 personer stödjer denna insamling

Edvards kamp mot cancer

Barncancerfonden stödjer forskningen mot cancer och gör ett fantastiskt arbete för att hjälpa cancerdrabbade barn och deras familjer. Om du vill och kan skulle det betyda mycket för oss om du lämnade ett bidrag för att hjälpa Edvard och andra drabbade barn.

Sommaren när Edvard var 5 år försämrades hans balans rejält, han började ramla och snubbla, från att kunnat cykla sedan han var tre år var det helt plötsligt jättesvårt. Först trodde vi att det hörde till åldern och han hade ju vuxit så mycket men det blev bara mer och mer. Efter ett besök på vårdcentralen så blev det vidare till sjukhuset i Umeå. Efter en magnetröntgen stod det klart att Edvard hade en stor tumör i bakre skallgropen. Två dagar senare, den 14 oktober 2021, gjordes en stor operation och de fick bort det mesta av tumören. Efter operationen gjordes analyser av tumören och de såg att det var en riktigt elak tumör, Medulloblastom, grad fyra. 


Efter 1,5 månaders återhämtning så var det dags för protonstrålning på Skandionkliniken i Uppsala. 30 strålningar, hälften mot ryggrad och huvud och hälften bara mot huvudet. 

Eftersom man måste ligga helt stilla under strålbehandlingen så måste Edvard sövas inför varje omgång och inför varje sövning så måste han fasta. Vissa dagar fick han inte äta före klockan 4 på eftermiddagen. Under behandlingen fick Edvard och vi covid, Edvard tappade matlusten, håret och var mycket trött. Han blev tvungen att få kortison och svällde upp mycket av den. Storebrorsan som var hemma hos mormor och morfar var med om en olycka och bröt bäckenet och vi kunde inte åka hem till honom. Strålmaskinen fungerade inte alla dagar och de sista strålningarna blev tvungna att göras hemma i med fotonstrålning i Umeå. Den sista gjordes den 7 januari 2022. 


I slutet av januari gjordes en ny magnetröntgen och då fanns inga spår av tumör. Helt fantastiskt! Ett steg i rätt riktning! 


Sedan 1,5 månad av återhämtning och den 21 februari 2022 fick Edvard sin första cytostatikakur. Under de följande 8 månaderna så fick Edvard tuff cytostatika med många omgångar på sjukhus, under behandlingen var han mycket trött,utan matlust och många provtagningar på vårdcentralen.Den 3 oktober, ett år efter att han fått sin diagnos, var Edvard färdigbehandlad. Röntgenbilderna visade inga spår av tumör. Vi hade en stor fest hemma. Nu skulle allt bli bra igen. 


Edvard återhämtade sig och blev piggare och piggare för varje dag och verkar ha klarat den all behandling bra, han kom igång på skola, fritids och hade börjat leka med kompisar igen.  


Men tre månader senare, januari 2023, vid en planerad röntgenkontroll, visade sig en tumör börjat växa på ett nytt ställe i lillhjärnan. Den var då en centimeter stor. Den 6 februari opererades han en gång till och om några veckor börjar en ny omgång med cytostatika. 


Under den här fasansfulla resan har vi stött på så många fantastiska människor som hjälpt oss och Edvard på olika sätt. Alla fantastiska läkare och sjukhuspersonal som gjort sitt yttersta, visat omtanke och medkänsla. Barncancerfonden har varit ett stort stöd och hjälpt till med litet och stort och det går nästa inte tänka sig hur det skulle varit utan dem. 


Edvards diagnos visar att det finns goda chanser men vi vet att det kommer bli tufft för honom och för oss. Inga barn ska behöva gå igenom det han gör och genom att skapa en insamling till Barncancerfonden i Edvards namn hjälper vi forskningen i kampen mot cancer framåt.

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  ❤️🏀

  Anonym

  ❤️

  Inte nödvändigt för er att veta 😀

  Kämpa kingen!

  Anonym

 • Anonym

  Kämpa på

  Anonym

  Grattis!

  Anonym

  All kärlek till dig Edvard! ❤️

  Sofia

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!