Insamlat hittills: 20,740 kr

518%

Mål: 4,000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 4,000 kr

Dansa för livet!

Barn är vår framtid, vårt hopp och vår tro. Vad skulle livet vara utan spralliga små barn som förgyller ens dag!? När man ser en mamma/pappa som kommer på bussen och lyfter upp sitt barn för att låta det ta del av upplevelsen att åka buss för första gången, blir man fylld av glädje. Man ser hur mammans/pappans ansikte är fyllt av förväntan och glädje för de vet att de just nu håller om det bästa som finns för dem, deras barn och stora kärlek. Hela omgivningen förändras när det är barn i närheten, folk blir glada och ler åt barnet och blir ovanligt hjälpsamma till exempel om barnet skulle tappa nappen utan att mamman ser det. Alla vill ta del och vara i närheten av denna gudomliga lilla varelse som skall komma att bli vår framtid. Därför ska ingen förälder behöva förlora ett barn. Att en förälder som en dag håller om sitt barn och dela med sig av sin kärlek, kan vakna nästa morgon utan att längre ha sitt barn vid sin sida är hemskt och fel. Därför måste vi alla hjälpa till och vara lika hjälpsamma som vi är på bussen när barnet tappar nappen.

Vi är tre tjejer på 18 år som jobbar stenhårt med ett projektarbete som vi gör i skolan på Hulebäcksgymnasiet där vi går inriktning musikal och dans. För oss är det inte bara ett vanligt projektarbete utan vi lägger ner hela vår själ i det för att få det att lyckas. Vi gör en dansföreställning, "Dansa för livet!", som kommer att visas på Balettakademien i Göteborg den 12 Januari 2013 kl. 18.00.

Vi har träffat två barn som har haft cancer men som nu är på bättringsvägen. De ville dela med sig av sina känslor för att kunna hjälpa oss att hjälpa andra. Vi pratade med dom om sjukdomen och känslorna runt den och spelade in de dem sa. Detta kommer att spelas upp under vår föreställning då vi gestaltar de dem sa i form av dans. Det blir en känslosam upplevelse och alla är varmt välkomna! Pengarna från biljetterna går direkt till Barncancerfonden, det är även därför vi har skapat denna sida om man känner att man vill hjälpa till lite extra.

Vi själva vet hur det är när cancer drabbar någon nära. En utav oss har en snart tvåårig lillebror som för ett tag sedan blev klar med sin cellgiftsbehandling vilket har varit en tuff resa. En har en vän vars lillasyster hade cancer men som nu är frisk och en vars farmor dog i cancer. Detta är alltså ett projekt som vi verkligen vill göra för att kunna hjälpa så gott vi kan.

OBS!!!
Nu går det att boka biljetter genom att maila biljettgbg@folkuniversitetet.se !!! I mailet skriver du ditt namn, hur många biljetter du vill boka och föreställningens namn (Dansa för livet). Biljetterna betalas sedan på plats ENDAST KONTANTBETALNING precis innan föreställningen så kom i god tid. Biljetterna kostar 150 kr och ALLA pengar går till barncancerfonden.

Hjälp oss att hjälpa. Varje litet bidrag betyder mycket.

Kram
Matilda, Matilda och Frida

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Helena Rådberg

  Anonym

  Ylva Ljung

  Anonym

  Julia utterberg

  Anonym

 • Anonym

  Jessica

  Anonym

  Helena Kyrk med familj. KÄRLEK

  Anonym

  Carina Johansson

  Anonym

  Julia Rose'n

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!