Insamlat hittills: 6 970 kr

70%

Mål: 10 000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 10 000 kr

Barnboken "Jag känner en ängel", till förmån för barncancerfonden.

Hej.

Jag heter Cecilia Svensson. En blivande fyrabarnsmamma på 30 år som bor i Stockholm (Älta). Jag driver barnboksförlaget Lullaby AB ihop med min sambo. Där har vi gett ut två barnbokstitlar och jobbar nu vidare med iPhone/iPad applikationer för barn. Det är även jag som skrivit och illustrerat barnboken "Jag känner en ängel".

Min kraftigaste inspiration och motivation till att göra denna bok är tack vare en stark och känslomässig blogg. Bloggen drivs av mamma Malin som där beskrev deras kamp kring lilla Felicia som då drabbats av cancer. Felicia fick bara bli fyra månader och flyttade till himlen 3 februari -10. Hon hade en hjärntumör och kunde tyvärr inte vinna denna fruktansvärda kamp hon utsattes för. Felicia har också en storasyster som heter Millie, och idag även en lillebror. Jag känner personligen inte denna familj men de har berört mig något så oerhört, då jag själv kämpar med en svårt sjuk dotter (men i en annan sjukdom). Jag känner med er, och ibland undrar jag hur många tårar vi människor har? Millie och Felicia, denna bok tillägnas er!

Min pappa gick bort i cancer när jag var 19 år, och min min bror var 8 år. Jag vet hur sorg och saknad känns i högsta grad. Men när jag tänker på att barn blir sjuka och vissa inte överlever brister mitt hjärta totalt, lever själv i en situation där allt inte är självklart alla gånger med vår dotter. Jag vill gärna vara med och kämpa för våra cancersjuka barn!

Boken handlar om hur det är att känna en ängel (inte om cancer som man kanske först kan tro). Den berör det fina i att ha en alldeles egen ängel, men också de känslor som kommer med sorg och saknad. Den inbjuder också till dialog om sin ängel.

Det är en varm och kärleksfull bok, som jag gjort utifrån mitt hjärta kring pappas bortgång. Jag hoppas att den uppskattas av barn och föräldrar som tragiskt nog har förlorat en nära anhörig. Självklart önskar jag att alla andra som inte lever i sorg läser boken och tycker om den också.

"Jag känner en ängel" finns ute i handeln och du hittar den hos alla internetbokhandlare samt i din lokala bokaffär. Den finns bland annat på Akademibokhandeln. För varje såld bok går 5 kronor till bokens egen fond hos Barncancerfonden. Boken har blivit recenserad flera gånger i olika tidningar och har fått betyg 4 av 5 möjliga i tidningen mama bland annat.

Här hittar du mer information kring "Jag känner en ängel" och vårt förlag:

www.lulla-by.se

Tänker på er alla som drabbats av detta fruktansvärda och befinner er i en kamp utan dess like!

Kram /Cecilia Svensson

(Min privata blogg: http://blogg.mama.nu/ceciliasvensson/ )

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Anonym

  Lullaby

  Anonym

  Dennis Svensson

  Anonym

 • Anonym

  Lullaby AB

  Anonym

  Anonym

  Anonym

  Lullaby

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!